Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

10 Tips voor een ontspannen kraamweek

Je telt de weken af tot de uitgerekende datum, spannend! Daarom hier 10 tips die je kunnen helpen om ontspannen de kraam-week door te komen..

Je telt de weken af tot de uitgerekende datum, spannend allemaal. Wanneer dient jullie kleintje zich aan, hoe zit het er uit maar vooral ook, hoe zal het zijn als je straks je kleine wondertje in je armen hebt? Hoe het ook zal lopen, die eerste week is voor iedereen heel bijzonder; je gezinssituatie verandert, je hebt ineens de zorg voor een heel klein mensje en ook in je lijf gebeurt van alles. Daarom hier een paar tips die je kunnen helpen om ontspannen de kraam week door te komen.

  1. Vraag en accepteer hulp; als iemand zijn hulp aanbiedt, accepteer deze dan ook! Maar nog belangrijker; heb je ergens hulp bij nodig, laat het de mensen om je heen weten!

  2. Reguleer je kraambezoek; het klinkt heel ongezellig, maar durf af en toe nee te zeggen. De meeste mensen bellen eerst of het uitkomt dat ze je baby komen bewonderen. Ben jij moe, of is het die dag al druk genoeg (geweest) zeg dat dan ook eerlijk en vraag of ze een andere keer willen komen. Plan ook momenten in dat je samen van je kersverse gezinnetje kunt genieten!

  3. Laat de boel de boel; je huishouden kan wel even wachten. Je kraamverzorgster helpt bij de zaken die écht moeten gebeuren. Jij mag je deze week helemaal op je baby richten!

Lees verder