Terug
Blog header image

​10 redenen om over te schakelen naar de menstruatiecup

Voor een product dat zoveel hoofdpijn voorkomt, zijn menstruatiecups in Nederland zeer onderwaardeert en onbekent.
Chiara
6 jaar geleden

Geen van bovenstaande pluspunten krijgt mij zover om zo'n ding schoon te moeten maken en daarnaast vind ik het nogal onsmakelijk om het jaren te gebruiken... Dus nee, ik sla over... Jammer ook dat de Blog-sectie tegenwoordig voor reclame gebruikt wordt....

zwangerwatnu
6 jaar geleden

Ik ben persoonlijk ook geen fan van ze schoon te maken, en daarom gebruik ik zelf de softcup variant (wegwerp variant). Die zijn ook zachter en ik ben nog steeds ruim voordeliger uit! Ik vindt het jammer dat je dit ziet als reclame, het is echt bedoelt om mensen erover te informeren.

Anoniem
6 jaar geleden

wat is een fijne cup qua maat? Snap niks van dt type1 2 gedoe.

zwangerwatnu
6 jaar geleden

Hai Sophiee! Ik had een leuke overzicht gemaakt dat je kan helpen bij het uitkiezen van de juiste maat ( maar ik weet niet hoe ik het plaatje nog kon toevoegen aan dit artikel. Hij staat wel op de link die ik heb gezet in de blog. Maar als vuistregel wordt vaak verteld dat als je bent bevallen je beter voor type 2 ( of maat L) kunt gaan. Echter is iedereen uniek dus het kan voor jou net anders zijn.

Liset2012
6 jaar geleden

Ik heb een cup gehad voor ik zwanger werd en niet meer aan gedacht tot dat laatst een vriendin zei dat ik ze gebruikt heb haha! Het schoonmaken was inderdaad een beetje ranzig, maar goed.. Mijn touwtje is regelmatig ook rood en dan zit je er met je vingers ook aan. Alleen is het lastig als er geen kraantje in het toilet zit als je ergens anders bent.. Maar eigenlijk zou je 's ochtends in kunnen doen en na je werk pas verschonen. Wel heb ik regelmatig gehad dat het niet goed zat en ik dan doorlekte.. het heeft voor en nadelen, maar nu ik gelezen heb over wat er allemaal in een tampon zit (oa bleek) zit ik toch weer te twijfelen om toch weer een keer een cup aan te schaffen.. Oh en ik zie dit niet als reclame.. Ze is gewoon enthousiast en wil ook eens de voordelen benadrukken in plaats van dat mensen het alleen vies vinden ;). You go girl!

zwangerwatnu
6 jaar geleden

Hartelijk dank! Ik had bij mijn eerste cup wel last van lekken ( mooncup) maar nadat ik overstapte na divacup en de softcup is dat probleem totaal verdwenen. Ze sloten een veel betere vacuum! Dus misschien is het een idee om wat meerdere soorten cups te proberen?

Anoniem
6 jaar geleden

Super bedankt!

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

Wij hebben geen kraantje op het wc, en boven helemaal geen wc. Ik zou dan door de gang naar de keuken moeten lopen om hem schoon te maken. Is het dan nog aan te raden of toch maar niet. Want ik vind 10/30 euro nog best wel een investering als ik hem maar 1 keer gebruik.

zwangerwatnu
6 jaar geleden

Hey Mamavaneenmeisje, Je bedoelt met "een keer gebruiken" de softcups? Die zijn voor eenmaal gebruik inderdaad ( dus die gooi je erna gewoon weg en hoef je niet schoon te maken). Je hebt de normale cups die wel herbruikbaar zijn en die gebruik je niet een keer maar die kun je wel heel lang blijven gebruiken. Ik zou je aanraden om even ons handleiding te lezen als het niet duidelijk is wat het verschil is tussen de twee. Maar om je vraag te beantwoorden over de softcups( dan ben je niet verplicht om naar de keuken te lopen, en die gooi je gewoon weg). Voor 15 euro krijg je er 6 stuks voor en die gaan wel 2x zolang mee als een tampon ( zonder vervanging dus). Dus dan zou je het 6 keer kunnen gebruiken. Maar als je dat te duur vindt is er nog een oplossing voor je kraan probleem. Ladycups( een wel herbruikbaar model) heeft ook een speciale schoonmaak middel dat je erbij kunt halen. Dat zou eventueel kunnen helpen om het gewoon in de wc schoontespoelen. Ik gebruik persoonlijk de softcups en ik gooi ze meteen weg. Ik kan die zelf heel erg aanraden helemaal in de avonden is dat ze 12 uur in kunnen blijven heel erg fijn. Ik zou aanraden een kleine 6 pack te halen en kijken of het je bevalt, en dan voor de grote pakken gaat ( je betaalt wel wat hoger bedrag maar in totaal ben je wel goedkoper uit, en je blijft niet bezig). Hoop dat dit je op weg helpt, als je nog meer vragen hebt hoor ik dat graag:)

Blog header image

Bijna 4

En zo is mijn aller aller leukste meisje alweer bijna vier 💗💗 ik vind dit zó zo spannend.. bijna naar de basisschool, écht baby af..