Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • Zwanger
  • Bevallingsverhalen
  • baby
  • bevallen
  • Bevalling
  • zwanger
  • moeder

1 op de 4 moeders ergert zich aan kraamvisite!

Je bent net bevallen, wat niet niks is. Maar dan wil ook nog eens iedereen die je kent op visite komen! Allemaal leuk en aardig, maar soms lijkt het wel of  de visite zich niet echt realiseert dat het voor jou erg zwaar is geweest. Laat hun maar eens proberen om meerdere uren weeën te hebben en daarna eens een heel kind eruit te persen!

Onderzoek van babygiftcard.nl onder 12.000 zwangere vrouwen en moeders wijst uit dat 1 op de 4 moeders zich ergert aan kraamvisite. Ze blijven net iets te lang zitten, komen onaangekondigd langs en weten altijd te vertellen wat je wel en niet moet doen!

Niet alleen de kersverse moeders ergeren zich, ook het kraambezoek heeft zo zijn irritaties. Zo ergeren zij zich eraan dat ze de baby niet mogen vasthouden, dat er uitgebreid naar de foto's van de bevalling gekeken moet worden en dat ze maar een halfuurtje mogen blijven.

Natuurlijk is het normaal dat deze ergenissen ontstaan. Als kersverse moeder heb je lichamelijk een behoorlijke klap gehad en ben je gesloopt, dus erger je je nu eenmaal sneller. Dit heeft dan weer zijn weerslag op je humeur en op het humeur van je visite. Die zich op zijn beurt weer gaat ergeren aan jouw 'roze wolk'. Gelukkig kunnen we wel beschuit met muisjes blijven eten, want hier ergert maar 2,3% zich aan!!

De top 5 ergernissen van de moeder

1. Kraamvisite die te lang blijven hangen

2. Bezoek dat onaangekondigd langskomt

3. Alle ongevraagde tips en adviezen

4. Visite dat zijn of haar handen niet wast voor de baby vast te houden

5. Bezoek dat veel te laat komt aanzetten

De top 5 ergernissen van het kraambezoek

1. Het pasgeboren kindje niet vast mogen houden

2. De foto’s van de bevalling die ze altijd laten zien

3. de aanwezigheid van anderen

4. Dat na een half uurtje het volgende bezoek op de stoep staat

5. Dat er voor hun neus borstvoeding wordt gegeven

6 jaar geleden

Je gaat op kraambezoek en vervolgens erger je aan iets wat bij een baby hoort: namelijk gewoon een voeding krijgen. Oh wat een schok een zoogdier geeft haar jong de melk die die hoort te krijgen. En die komt bij mensen nou eenmaal uit een borst! ( moeders die de fles geven,bedoel er niks mee daarover.allemaal prima)

6 jaar geleden

Wat ik raar vind, is dat veel kraambezoek zelf ook kinderen heeft. Dan weet je zelf toch ook hoe zo'n periode is en wat fijn/niet fijn is.

6 jaar geleden

Ok nr 5 bij ergernissen van bezoek.. Als je ruim een half uur op je slaapkamer gaat zitten met baby is t ook weer niet goed toch. Wat moet je dan, kind laten verhongeren? Wat een onzin.

12 jaar geleden

Foto's van de bevalling??? Die zijn voor mijn vriend en mij. Ik vind dat nou niet echt foto's om te delen. Wij hebben afgesproken om per dag visite te ontvangen en niet meerdere op 1 dag. In het weekend maar 1 dag aangezien mijn vriend gewoon moest werken en ook een dagje rust nodig had.