Snap
  • Mama
  • bloggen
  • terugblik
  • RevAlidatie
  • motormama

1 jaar na enkelbreuk/operatie

Ode aan mijn littekens!

Op 3 april 2019 kreeg ik twee littekens (iedere zijde een), 8 schroeven en 1 plaat. Een dag vol spanning en angst. Gaan Jeroen, ik en de baby in mijn buik dit goed doorstaan? De operatie was zonder complicaties verlopen, godzijdank!

De pijn na de operatie was onhandelbaar, waardoor de morfinepomp werd aangesloten. De kleine meid werd gemonitord, maar liet al heel snel zien hoe sterk ze was. Ze gaf me de motivatie om door te gaan en sterk te blijven!

Na 6 weken mocht de revalidatie eindelijk beginnen. In kleine stapjes moest ik opnieuw leren lopen, de spieren aansterken en het vertrouwen weer terug krijgen. Dit lukte aardig. Van 5 stappen naar de keuken, naar 5 km elke dag wandelen met het gezin! Wat een fijn gevoel om weer te kunnen genieten en niet thuis te moeten zitten. 

Snap

Maar waar sta ik nu 1 jaar later? 

Bijna elke dag ervaar ik nog wel ‘pijn’. Van tintelende tenen,vocht, stijfheid, tot een gevoel van spanning. De littekens zijn netjes aan het helen, maar zijn nog erg gevoelig. Bepaalde schoenen zoals laarsjes zijn daardoor niet te dragen. Soms doe ik een verband om, zodat ik toch een keer laarsjes kan dragen, je wordt er handig in.

Waar ik vooral blij mee ben, is de mentale verandering. Meer actief willen zijn, veel doorzettingsvermogen, kracht en motivatie. Het maakt met trots dat ik dit alles heb doorstaan en altijd positief ben gebleven. Mijn relatie is sterker geworden en ons kleine meisje maakt ons leven compleet. De onzekerheden die ik vroeger had, zijn zo goed als weg. Lichamelijk en mentaal voel ik me gewoon beter en sterker.

We zijn laatst begonnen met fietsen, direct 20 km gefietst. Dat voelde ik zeker een volle dag in mijn enkel, maar daar heb ik zeker vrede mee! 

Snap

Wat is mijn doel dit jaar? 

Mijn motor staat inmiddels al z’n 1,5 jaar stil. Aangezien mijn littekens zo gevoelig zijn is het lastig om motorlaarzen/sneakers aan te trekken. Als het binnenkort een keer lekker weer is ga ik het zeker weer proberen. Ik mis het ZO erg!!

Daarnaast lekker veel fietsen/wandelen met mijn gezinnetje. Lekker eropuit gaan. 

Snap

Tip: lees eerdere blogs voor meer details van de breuk/operatie

Bedankt voor het lezen! 

Liefs, 

Angélique XO