Snap
  • Mama
  • #momlife
  • Momconfessions
  • mixedbabies
  • mambitions
  • 1yearold

1 jaar moeder

1 jaar moeder

Een jaar geleden alweer tot het moment eindelijk daar was, wat duurde het lang. Eerst een week gynaecoloog bezoeken, toen naar het ziekenhuis. Yes eindelijk gaat de bevalling beginnen, na bijna 24 uur was ze dan eindelijk daar! een jaar verder die in woorden moeilijk te omschrijven zijn, maar ik ga een poging wagen.

VroegerVroeger was ik nooit die vrouw die persé in de kinderwagen keek om de newborns te bewonderen en was ook niet de persoon die graag bij de kinderclub in de buurt zat. Toch extatisch gelukkig toen ik hoorde dat ik zwanger was want dit is een kindje van mijzelf, dat zou toch hopelijk wel heel anders zijn, EN JA het is FANTASTISCH, het moederschap overviel mij in positieve zin.

Trots op ontwikkelingWat gaat de tijd snel, zo leuk waren de allereerste maanden, toen mijn Tuttie nog een kleine lieve baby was. Nu een jaar verder is ze net zo leuk en misschien stiekem iedere dag leuker. Het is ontzettend ongelofelijk dat in een jaar tijd een kindje zich zo ontwikkeld. En behoorlijk indrukwekkend dat het allemaal vanzelf gaat!

Een echte dreumesOnze kleine meid is al een echt “mensje” aan het worden is, met haar eigen mening (Ja nu al) en persoonlijkheid. Ze zit niet meer stil en is de hele dag door op zoek naar iets waar ze kan gaan staan en wat ze in haar mond kan stoppen. Daarnaast word zij elke dag wakker met een lach inclusief twee schattige tandjes, die graag komt kroelen en kusjes geeft. Maar wanneer zij iets niet wilt dit ook graag laat merken, door te gillen om niks, nou ja ik vind het niks, noem het maar niks!

Het mama gevoelEn toen was ik mama, het cliché is waar wanneer jij jouw kleine in handen hebt wist je niet dat je zoveel van een wezen kan houden als van jouw klein geluk. Het belangrijkste is nu als zij gelukkig is ben ik dat ook. Ik ben ontwikkeld tot een mama, waarbij niet te veel is. Ik breng haar overal mee naar toe en vind het heerlijk om bij haar te zijn en dingen met haar te ondernemen. Soms ook onzeker, maar het feit blijft met ouderschap, we doen allemaal maar wat! Ik kan met recht zeggen dat het moederschap geweldig is, waar ik iedere dag van geniet, van de ups maar zeker ook van de downs.

- X X X - R

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij ambitiousmam?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.