Snap
  • Mama

#1 Geen groene maar rode cijfers.

Bij mij al langere tijd geen groene cijfers maar alleen maar rode, donker rode.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Het is nu eenmaal de waarheid die ik liever verborgen houd, maar hier anoniem wil vertellen. Financieel gezien heb ik hier al jaren geen groene cijfers meer gezien alleen maar rode. Ik bedoel dan niet de rode cijfers die je met je volgende inkomen of financiële meevaller kan oplossen, nee donker rode cijfer, hele donker rode. 

Nadat ik mijn baan jaren geleden ben kwijt geraakt is het snel bergafwaarts gegaan op financiële gebied. Waar ik eerst een inkomen van gemiddeld 1200 euro per maand had zit in nu, jaren later, aan geen inkomen (behalve wat toeslagen die ik krijg). 

Toen ik dat inkomen had was ik nog geen moeder en was ik een onbezorgde tiener/begin twintiger. Zo eentje die kilo's met kleding kocht en gezellig dagjes wegging (uitgaan deed ik eigenlijk nooit).

Nu is dat totaal anders!

Op dit moment krijg ik alleen wat toeslagen voor de kleine; kindgebondenbudget en kinderbijslag. Mijn zorgtoeslag word ingehouden door de zorgverzekeraar (ivm openstaande posten). 

Ik krijg elke maand 351 euro (het is omhoog gegaan dit jaar) en dan 1 keer per 3 maanden de kinderbijslag. Nu zullen jullie vast wel denken; maar waar betaal je dan de huur, energie en water van? Nou niet, ik leg het even uit; ik en de kleine wonen bij een familielid in en hier hoef ik op dit moment geen huur te betalen. Ja super fijn natuurlijk dat we een dak boven onze hoofd hebben maar heel gezond en fijn is deze leefsituatie niet maar daar hebben we het nu maar even niet over.

Terug naar het verhaal...

Van die 351 euro betaal ik opvang voor de kleine, boodschappen en kleding van (en eventuele medicijnen en andere uitgaven die af en toe nodig zijn). 

Ik heb een partij met schulden opgebouwd de afgelopen jaren, eigen schuld I know en dit ontken ik ook niet, en hier wil ik nu vanaf komen zodat ik een goede toekomst voor mij en de kleine kan maken. Hoeveel de schulden op dit moment zijn weet ik niet precies maar het is meer dan 15.000 euro. Aankomende week ga ik weet met mijn map met brieven zitten zodat ik precies weet hoe erg het er voor staat.

Hoe ik van mijn schulden af wil komen zal ik in mijn aankomende blogs uitleggen. Ook zal ik jullie een kijkje geven in ons dagelijks leven want met weinig tot geen geld voor leuke dingen moet je je richten op de gratis dingen die je kunt doen.

Xx Just a (single) mommy.

Wat fijn dat je nog maar 8 maanden te gaan hebt! Ja klopt inderdaad je moet eerst een inkomen hebben (toeslagen vallen daar niet onder) en dan kun je een schuldhulp traject gaan volgen. Alleen wil ik het eerst zelf proberen. Ik ben een persoon die is alles zelf wilt proberen op te lossen en als er echt geen mogelijkheden meer zijn dan hulp zoekt. Misschien niet direct se handigste keuze maar wel een keuze waar ik mee kan leven ;)

7 jaar geleden

als je uit de schulden wilt komen kan je ook naar je gemeente gaan om schuldhulp aan te vragen. je moet dan wel een uitkering of werk hebben . want ze eisen wel dat je t maximale uit alles haalt . en na 3 jaar ben je schuld vrij. ik heb nog 8 maanden te gaan :-)

Op zich zou ik er recht op hebben maar er zitten allemaal haken en ogen aan. Lastig uit te leggen. Het komt er op neer dat je dan een traject moet volgens en dan moet ik 5 dagen opvang gaan betalen voor de kleine en ga ik er maar een klein beetje op vooruit. Tuurlijk elke euro is er eentje maar op dit moment is het het niet waard. Ik wil gewoon weer werken en dan uren dat ik gratis oppas heb (familie) in de avond uren. Wel heel fijn dat je meedenkt hoor xx

7 jaar geleden

Zelf geen ervaring mee, maar heb je als alleenstaande moeder zonder inkomen geen recht op bijstand? Zal wellicht minder zijn dan als je een eigen woning zou hebben, maar kan toch al gauw een paar honderd euro aan extra inkomsten opleveren. Daarnaast zijn er genoeg instanties/initiatieven om de minima gezinnen te helpen, wellicht is het verstandig om daar naar te informeren in je gemeente.