Snap
  • Mama
  • Gezond

#04 Er is een nacht....

10 dagen gestopt met roken, super trots op ons. Alleen heeft het ook z'n nadelen. Ik neem je mee in 1 nachtje, een kort nachtje

Het in slaap vallen is niet meer zo makkelijk als voorheen, voordat ik de Champix had sliep ik al voordat ik überhaupt mijn bed in was gestapt. Viel dus zonder moeite in slaap.

Helaas is dat nu wel anders, het duurt echt lang voordat ik in slaap val en aangezien dat eigenlijk het enige momentje van de dag is dat ik "alleen" ben raad je het wel, piekeren! 

Ik begon mezelf af te vragen hoeveel aandacht ik nog aan mijn uiterlijk besteed. Hmm even denken..

Douche iedere dag, check!

Poets m'n tanden 2 a 3x per dag, check! 

Doe m'n uiterste best om iedere dag make up op te doen en er leuk uit te zien, check!

Hmm even terug naar dat tanden poetsen, tandarts... heeeeel lang geleden. Ik merk dat ik wat mankementen krijg en hoe langer het is geleden dat ik naar de tandarts ben geweest hoe moeilijker het voor me is om de stap te nemen om een afspraak te maken. Ik weet dat er heel wat aan m'n gebit moet gebeuren en ga dus ook meteen over de kosten piekeren, breed hebben we het niet dus kan eigenlijk ook geen torenhoge rekening betalen. Dit is al de zoveelste keer dat ik denk dat ik echt naar de tandarts moet gaan en die stap moet nemen om een afspraak te maken. Maar ik ben zooo bang, niet zozeer alleen voor de pijn maar ook voor de rekening die ik voorgeschoteld ga krijgen, Hmm ik denk er nog even over na al moet ik die stap binnekort toch echt gaan nemen.


Ik merk dat ik sinds de geboorte van m'n oudste die inmiddels 2,5 is minder aandacht aan mezelf besteedt en mezelf een beetje weg ben gaan cijferen in de loop van de jaren, voorheen ging ik nog iedere maand naar de kapper. Nu mag ik in mijn handjes klappen als het 1 keer in het half jaar is. Financieel gezien kan ik het ook gewoon niet betalen om iedere maand m'n haren te laten doen, en als ik dan al wat geld over houd geef ik het toch liever aan de kinderen uit. 


Maar goed, so be it. Even terug naar het piekeren van gisterenavond. Het is 01:00 en ik heb het gevoel dat ik net 15 minuutjes slaap. En daar gaat een wekker, en nog een, en nog een!

Mijn vriend heeft zo te merken moeite met uit bed komen, niet zo gek natuurlijk ook hij komt slecht in slaap door de Champix en om 01:00 je bed uit is ook geen kattenpis! Maar er zit voorlopig niks anders op, deze keus om iedere dag vroeg te gaan werken heeft hij gemaakt om financieel wat meer mogelijk te maken. Wat een held, respect! Vaak komt hij dan smiddags rond 4 uur thuis, wat een werkdagen! 


03:00 en ik schrik wakker, in mijn droom word ik aangevallen door een enorme rottweiler. Ah Nice, ik heb al z'n angst voor grote onbekende honden! Thanks Champix, voor de dromerige nachten.


Ook nu kom ik weer slecht in slaap,


05:00 "mamaaaaa ik moet plassen!!" Vlug spring ik overeind en loop ik naar z'n kamer, normaal gesproken pak ik hem blindelings en til ik hem naar de wc. Maar ik voel hem niet en heb geen lamp aangedaan dus zie vrij weinig, "mama hier ben ik" en naarmate ik langer kijk zie ik dat hij bij het voeteneind op z'n dekbed ligt. " sisi mama heb al geplast" ( sisi = sorry ). Ah shit! Snel z'n bed afhalen, schone pyama aan en ik zeg " kom nog maar even lekker bij mama in bed liggen ".


Aan z'n ademhaling hoor ik dat hij al vrij snel in slaap valt... op het moment dat ik bijna in slaap val hoor ik een noodkreet. " wat is er lieverd ?!"

" mama ik word geduwd, auw auw ik huilen, naar mama toe mama kus op geven. Niet lief kindje"! 

Hm ok het heeft echt behoorlijke indruk gemaakt van die duw van z'n neef in een driftbui hij heeft het er al dagen over en nu droomt hij er zelfs over. Ik zeg hem "je hoeft niet bang voor hem te zijn he schat, voor niemand!", " nee mama voor niemand". Hij valt weer in slaap, ik uiteraard niet meer door die klote pillen. 


Even later is het weer zover, hij ligt weer te dromen. " mama mama waar is kindje nou?!".

Welk kindje lieverd? "Meisje die hier was spelen"

Ik weet het niet lieverd en hij verteld me " is ziek na huis denk ik mama"

Ik denk het ook jongen, misschien komt ze een ander keertje weer spelen. 


Ook word nu m'n dochtertje wakker, dan maar uit bed! Slapen lukt toch niet meer. 


Dat was me een nachtje zeg, maar Hey! Ik ben wel gestopt met roken! 


Liefs,7 jaar geleden

Super goed van jullie! We zitten nu denk op het hoogtepunt van zin in een sigaret, daar moeten we gewoon even doorheen! Het is die gewoonte he, na het eten "oh even een sigaret".. heb het eerder gedaan maar te stom geweest om weer te beginnen. Nu echt definitief weg met die stink peuken!

7 jaar geleden

Super goed van jullie hoor!! Mijn vriend en ik zijn ook gestopt met roken :). 10 dagen is al super knap!! Is het al wat makkelijker om er niet elk uur aan te denken? Zo niet, HET WORD ALLEEN MAAR MAKKELIJKER! Hou vol. Hoop dat de nachten wel snel beter worden :O