Snap
  • Mama
  • Relatie

Échte vriendschap is goud waard

Door m'n relatie en nu ik moeder ben ben ik aardig wat vrienden kwijt. Des te meer besef ik hoeveel mijn echte vrienden voor mij betekenen.

Mijn ex was in mijn ogen heel erg knap, en een beetje een stoer en onbereikbaar iemand.

Ik kon ook vaak niet geloven dat hij míj wilde en deed alles om hem te "pleasen."

Toen onze relatie begon ging ik net samenwonen met een vriendin.

Dit was super gezellig en mijn ex kwam soms langs en kon het ook erg goed met haar vinden.

Na een paar maanden was mijn ex dakloos en na overleg met mijn vriendin hebben we besloten dat hij bij ons in trok.

Hier waren duidelijke afspraken over gemaakt.

Na een tijdje begon hij steeds over haar te klagen en zei dat wij als stel samen horen te wonen en zei ons dit moest gunnen.

Ik was het natuurlijk helemaal met hem eens en irriteerde me ineens ook steeds aan haar.

Toen zij al 2 maanden geen huur meer kon betalen zag ik dit mooi als "kans" om haar eruit te gooien. Ik heb haar daarna nooit meer gezien of gesproken.

Achteraf gezien vind ik het heel erg dat ik dit gedaan heb en ben ik blij dat zij toen gewoon bij haar vriend kon intrekken. Ik had er voor haar moeten zijn en samen een oplossing moeten bedenken! Zeker omdat ik later zelf met geldproblemen kwam besefte ik mij hoe machteloos je jezelf voelt in zo'n situatie

Toen verhuisde ik met mijn ex terug naar waar ik vandaan kwam en waar mijn vrienden en familie wonen.

Hij wilde vaak niet dat ik de deur uit ging en het contact met de mensen die ik niet heel vaak zag, en toen dus al helemaal nietmeer, verwaterde.

Hier is uiteindelijk ook onze relatie geeïndigd.

Mijn ex stook hierna iedereen tegen mij op.

Hij verzon de gekste verhalen en sprak vaak af met vriendinnen van mij die hier, net als ik destijds, met open ogen in trapten.

Toen ik zwanger was merkte ik dat veel kennissen met kleine kinderen ineens veel meer contact zochten en andersom ook.

Ik heb niet meer zoveel vriendinnen als vroeger maar ik kan nu wel zeggen dat de vriendinnen díe ik heb, er altijd voor me zijn en ik voor hun, en ik vertrouw ze 100%.

Ik ben blij met deze goede vriendinnen die ik heb leren kennen want ik heb ze zeker heel hard nodig gehad en nogsteeds nodig!

De afgelopen jaren heb ik een hoop geleerd en 1 ding daarvan is dat ik nooit meer een man tussen mijn vriendschappen zal laten komen.

8 jaar geleden

Echte vrienden heb je niet veel. Hier ook maar een echte vriendin over, en voor de rest een beetje contact aan de schoolpoort. Vind het alleen jammer aan de vele jaren die je er blijbaar aan verspild hebt. En dat door een lullige reden. Maar zulke vrienden heb ik niet over al zouden er best een paar nieuwe bij mogen komen, maar het is nu even te rommelig om contacten op te bouwen, heb genoeg andere dingen aan mijn hoofd.