Snap
  • draagmoeder
  • draagmoederschap
  • wensouder
  • wensvaders

Zaterdag is de mooiste dag van de week

De familie komt dan bij elkaar

Zoals Acda en de Munnik ooit al zongen “Zaterdag is de mooiste dag van de week”. Voor ons is het de helft van de tijd maar het begin van het weekend, maar staan we als nog op met een wekker. Want op de zaterdag komt de familie met z’n allen bij elkaar om samen te ontbijten.

Nou komt mijn familie sowieso al een aantal keer per week bij elkaar over de vloer. Ooit noemde iemand mijn familie dan ook net de familie Pfaffs (wie kent ze nog). Doordeweeks is het vaak kort voor een kopje koffie, maar op de zaterdag ochtend wordt er uitgebreider gezeten. Verplicht is het totaal niet, maar toch probeer ik er met mijn rooster altijd rekening mee te houden en heeft ook Chris bij het solliciteren op een nieuwe baan gekeken naar een vrij moment op zaterdag ochtend.

Een half uurtje voor iedereen komt staat mijn vader al bij de bakker, met het lijstje wat mijn moeder dan toch maar heeft gemaakt. Niet dat het ooit erg veranderd. Zelfs ik ken ‘m van de paar keer dat ik ben geweest ongeveer uit mijn hoofd. Eén croissantje per kleinkind, eentje voor dit niet zo kleine kind en één extra, die vaak maar half wordt opgegeten, maar zeker niet vergeten mag worden.

Voor de ouderen zijn er hardere broodjes, krentenbollen en sinds kort ook steeds vaker puddingbroodjes. Dat laatste omdat mijn vader stiekem hoopt op de bijnaam “opa-taartje” in plaats van “opa-nie-plagen”. Wie weet, komt hij er ooit nog wel. Voor nu zoeken ze hem stiekem toch wel op, ondanks dat ze daarna ook weer gouw genoeg weg weten te rennen.

Naast eten is het zaterdag ochtend ontbijt ook heerlijk om alles van de hele week van iedereen te horen. Hoe was het op het werk, wie heeft zich het weekend er voor misdragen, hoe ging de spreekbeurt en hoe ging het voetballen? En voor Sebas is het weer een uitgelezen kans om te vragen wanneer we dan toch weer eens gaan logeren. Het standaard antwoord is altijd snel, maar in hoeverre hij dat steeds gelooft is iets anders.

Het blijft een van de fijnste dagen van de week voor ons beiden en stiekem blijven we gewoon doorhopen dat er snel een nieuw croissantje bij mag komen.

Snap
4 weken geleden

Ik verloor mijn huwelijk en mijn prachtige huis, verwoest door ongeluk, toen ik mijn vrouw zag weglopen vanwege de leugens waarmee ze werd gevoed en onzekerheden die nooit waar waren. Ik heb vanaf het begin gezworen nooit een bedrieger te zijn en bleef standvastig om ervoor te zorgen dat ik een gelukkig huis bouwde, maar helaas vertrouwde ze me nooit genoeg. Ik heb maandenlang rondgezworven in een poging haar terug te krijgen en heb hulp gezocht bij verschillende bronnen, waaronder haar tussenkomst van de familie, maar dat leverde nooit succes op. Ik kwam in contact met Dr. Ilekhojie aan wie ik al in een eerder stadium twijfelde toen ik met hem in contact kwam. Ik moest de hoop levend houden en voldeed aan de procedures, precies zoals hij mij alles uitlegde. Hij verzekerde me van haar terugkeer, die na drie dagen plaatsvond, en ik moet nog woorden vinden om uit te drukken hoe gelukkig en dankbaar ik ben, wetende dat mijn zoon en ik zijn moeder thuis hebben. Bedankt dokter Ilekhojie voor het terugbrengen van geluk in ons leven. Hulp nodig, neem contact op met deze geweldige Dr. Whatsapp +2348147400259 of via zijn e-mail: gethelp05@gmail.com