Snap
  • #kinderwens
  • #ICSITraject
  • #uzgent

Weer een punctie...

9 april bel ik naar België want de menstruatie is doorgekomen

We mogen 11 april langskomen voor bloedprikken en alle medicatie ophalen. Deze keer gaat mama met mij mee. De dag ervoor rijden we na het werk door richting België. Papa zorgt dat we eten hebben voor in de auto en daar gaan we. Een nachtje in het hotel de volgende ochtend een lekker ontbijtje want geen vast tijdstip voor de afspraak. Gewoon tussen 8:00 en 12:00 melden, bloedprikken, medicatie afhalen en weer terug naar huis. 

Onderweg krijg ik al telefoon dat het bloed er goed uit ziet en die avond direct mag starten met de eerste hormoonspuit. Het spuiten gaat goed en een poosje later hebben we de eerste echo. 2 dagen later weer terug komen voor een echo om te zien of ze de punctie kunnen plannen. We nemen alle spullen alvast mee want we gaan er vanuit dat ze de punctie plannen voor 2 dagen later en dan blijven we daar. En ja, al snel nadat we het ziekenhuis uit zijn krijgen we telefoon dat de punctie gepland staat op maandag. We boeken een hotel en blijven slapen in de buurt. 

Maandagochtend al heel vroeg melden want om 9:00 is de punctie. Wat heeft het deze keer veel pijn gedaan zeg! Jeetje. Ondanks elke keer de morfine shots heb ik er toch echt last van. Gelukkig heb ik voor de tijd al medicatie gehad omdat ik de vorige keer zo misselijk was daardoor gaat het deze keer wel wat beter! Even bijkomen in de uitslaapzaal en dan komt de arts vertellen dat er 20 eicellen zijn gevonden. Een beetje een tegenvaller met de vorige keer.. alles gaat gelukkig oké en dan mag ik ookal snel richting huis. De terugweg in de auto is vreselijk.. het duurt ontzettend lang en ik heb veel pijn. Na 4 uur rijden zijn we dan ook gelukkig weer thuis. De volgende dag krijgen we een telefoontje dat er van de 20 eicellen 13 bruikbaar zijn en 8 bevrucht. Weer een ontzettende tegenvaller wetende dat er nog heel gaan afvallen. 

Een week later horen we dat er 4 embryo’s zijn ingevroren waarvan ze een biopt hebben genomen voor de PGT. We hebben niet zoveel goede hoop dat er gezonde embryo’s bijzitten omdat er de vorige keer veel is afgevallen. Meer dan wachten kunnen we de aankomende 8 tot 12 weken niet doen. Na een week of 5 krijgen we veel eerder dan verwacht een telefoontje vanuit het ziekenhuis. Mijn hart klopt in mijn keel maar wat een opluchting als de dame aan de lijn verteld dat er 3 gezonde embryo’s bij zitten! Wauw gewoon 3!! Dat is echt totaal niet wat wij hadden verwacht maar wat een heel erg fijn nieuws! 

In de tussentijd hadden we een afspraak gehad met onze arts en heb ik een antibiotica gekregen voor een ontsteking in de baarmoeder die destijds in Duitsland is gevonden. Daar zou ik aan het infuus moeten na een terugplaatsing maar dat doen ze niet in België. Wel wil de arts een antibiotica voorschrijven voor als de ontsteking er nog zit. Weer een biopt nemen uit de baarmoeder om dit te checken doet ze liever niet omdat er al zoveel elke keer gebeurt.. Ik begin met de 15 daagse kuur en daarna begint de menstruatie dus we kunnen gelijk weer beginnen met hormonen voor een terugplaatsing. Dit loopt allemaal voorspoedig na 1 controle plannen ze de terugplaatsing. Helemaal blij! Een beetje moe en hoofdpijn van de hormonen maar verder geen mentale inzinkingen gelukkig haha. 

Een aantal dagen voor de terugplaatsing nog gezellig met de vriendinnen naar een festival geweest. Lekker even genoten! Deze keer kan mijn vriend niet mee met de controles en terugplaatsing dus mama gaat gelukkig mee. We gaan nog een dagje gezellig shoppen in België en slapen heerlijk in een hotel. De terugplaatsing is allemaal goed gegaan en nu weer afwachten de komende weken… op 2 juli hebben we de terugplaatsing gehad en ik wacht deze keer netjes met het testen tot de testdatum haha. 1 dag ervoor hou ik het niet meer en doen we samen een test. Heel vroeg wakker natuurlijk. In een potje geplast en proberen weer te slapen maar dat lukt natuurlijk niet. Ik doe de test en leg deze op het nachtkastje.. na een aantal minuten maak ik mijn vriend wakker. Zelf heb ik nog niet gekeken en laat hem op de test kijken. Hij moet natuurlijk eerst even wakker worden haha. Maar ja hoor!! De test is na goed gekeken te hebben positief. Wauw wauw wauw! Wat een blijdschap samen. 

Uiteraard kunnen we niet meer slapen en zodra de Action open is om 8:30 sta ik voor de deur om meer testen te halen. Het is niet te bevatten dat het eindelijk weer gelukt lijkt te zijn. Ook de andere testen die ik doe zijn allemaal goed! De volgende dag bloedprikken bij de huisarts en we hebben mooie beginwaardes. Ik laat een aantal keer bloedprikken om te kijken of de waardes mooi oplopen en dat is zeker zo. Alles lijkt helemaal goed te gaan. Niet wetende wat ons daarna allemaal nog te wachten stond..

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij icsitraject?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.