Snap
  • Zwanger
  • Kinderwens
  • PCOS
  • wensmama
  • nietslieverdaneenkind
  • alszwangerwordennietvanzelfsprekendis

We mogen weer!

Herstarten van ons traject na de verplichte Corona-pauze.

Mijn laatste bezoekje aan het ziekenhuis eindigde met de mededeling: "Helaas mevrouw, er groeit geen follikel, dus we zette de behandeling stop in verband met Corona". Ik voelde mijn onderlip trillen en moest mijn tranen wegslikken. Hier was ik al bang voor, het zat er namelijk ook aan te komen. 

Hoe het ons tijdens de verplichte pauze afging, kon je lezen in mijn vorige blog (https://mamaplaats.nl/blog/zwanger/een-wonder-tijdens-deze-corona-crisis) 

Maar doordat ik PCOS heb kan een natuurlijk menstruatie lang uitblijven. Ik ben dus zo brutaal geweest om gewoon het ziekenhuis een mailtje te sturen met de vraag of ze alweer behandelingen gingen starten, want als ik moest wachten op mijn volgende menstruatie, dan kon ik nog wel eens lang wachten voordat ik aan de beurt ben. Totáál onverwachts ging een paar uur later de telefoon en zag ik het nummer van het ziekenhuis in mijn scherm. "Hallo mevrouw, ik zag uw mailtje en ik wil even zeggen dat u weer mag beginnen." WAT?! HUH?! IK?! Degene die altijd pech heeft?! Mag ik weer beginnen?! Ik wist even niet wat ik moest zeggen, zo blij was ik. Ze gaf aan dat ik 28 mei voor een echo mag komen en dat ik dan weer mag beginnen. YES! Mijn dag kon al niet meer stuk. 

Vandaag was het eindelijk 28 mei. Voor een uitgangsecho ben ik toch altijd wel een beetje nerveus. Toch altijd spannend of er niks geks te zien is. En deze keer was ik vooral nerveus omdat ik, na 7 dagen Provera, na 5 dagen nog niet ongesteld was geworden.. Ik zag het alweer gebeuren: U moet wachten tot u gaat menstrueren mevrouw... Maar mijn zenuwen waren nergens voor nodig, want alles zag er goed uit! Ik hoef zelfs mijn menstruatie niet af te wachten, ik mag meteen beginnen met de injecties! NOG EEN KEER YES! 

Vanavond 21.00 uur, de eerste injectie sinds de verplichte Corona-pauze. Ik kan niet wachten! Het geluk staat sinds dat telefoontje aan onze zijde. Zal dit dan onze lucky ronde zijn...?