Snap
  • Schoonouders
  • ouders
  • ruzie
  • liefde
  • Katten
  • gelukkig
  • #gestoptmetdepil

Van Tinder ‘17 na kinderwens nu

Heel even terug in de tijd…

Februari 2017 was ik 20 jaar oud. Ik stond al een tijdje op tinder en had al wat dates gehad, maar dat viel een beetje tegen. Van links na rechts swappen werd ik een beetje gek. In die tijd vierde ik carnaval met vrienden tot in de late uurtjes. Tijdens het vieren van carnaval was ik in de tussentijd aan het swappen op Tinder. En daar kwam ik mijn huidige vriend tegen. Mijn gedachtes gingen van o wat een leuke jongen.. tot liefde op het eerste gezicht.


Ik duwde op het hartje en kreeg meteen MATCH!!  Toen dacht ik O.. wat leuk. Ik denk dat het niet heel lang geduurd had tot ik van hem een berichtje kreeg. Wij hebben uren en dagen geappt met elkaar via de chat van Tinder en uiteindelijk vertrouwde ik het heel snel. Ik gaf hem mijn telefoon nummer. 


Uiteindelijk hebben wij denk ik, een uurtje of drie geappt met elkaar. En ik vroeg hem zou je willen bellen dan horen wij elkaar inplaats van dat typen. En dat vond hij prima. We hebben een enige tijd gebeld en wij plande meteen een datum om elkaar in het echt te ontmoeten. 


1 week later…  begin maart. 


Op zaterdag werkte ik altijd bij een supermarkt, en precies dat weekend had ik geluk dat ik van 6-13 uur moest werken. En die zaterdag hadden wij afgesproken met elkaar. Hij kwam met de auto naar mij toe, want ik woonde toen nog thuis.  


En toen de bel ging van de voordeur, klopte mijn hart zo hard dat ik nog zenuwachtiger werd dan ik al was. En daar stond hij.. met een roos in zijn hand. Super romantisch.. mijn moeder en toenmalige stiefvader stonden op de gang mee te kijken. Ik stelde hem voor aan hun en ik ging samen met hem naar Maastricht voor het eerst uiteten. 


Van het ene verhaal tot het andere verhaal verteld te hebben. Hebben wij het heel gezellig met elkaar gehad. Het was voor ons beide liefde op het eerste gezicht. Het gevoel wat wij beide hadden kan ik nu nog altijd niet beschrijven. Het leek ook dat wij elkaar al jaren kende, die avond hebben we ook onze eerste kus gehad samen. En sinds die date hebben wij elkaar nooit meer los gelaten. 


Twee à drie weken later… 


Voor het eerst mijn schoonouders en schoonbroer en zus ontmoeten. Wauw dat was een liefde volle ontmoeting. Zijn ouders geven en tonen zoveel liefde en accepteerde mij ook meteen. 


Mijn vriend komt uit een heel liefde vol gezin, waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Bij mij thuis was dat het tegenovergestelde. Mijn ouders waren gescheiden. Ik woonde toen bij mijn moeder in huis. Mijn echte vader was niet meer in beeld sinds mijn 17de. 


Er ging voor mij een hele andere wereld open waar ik heel veel liefde kreeg en nog altijd. 

In deze tijd studeerde ik nog en ik sliep bijna elk weekend bij hem thuis, hij had toen al een eigen koopwoning. 


Van februari/maart 2017 gaan we nu naar juli 2017. 

Vrijdag 14 juli was ik jarig en ik had die dag al een ruzie gehad met mijn moeder om de kleinste dingen. Want mijn moeder vond dat ze altijd gelijk had. Niet dus.. maar goed ondanks het voorvalletje heb ik een leuke dag gehad vrienden, familie en mijn lieve vriend waren erbij. De dag was voorbij en toen brak de hel bij mij thuis los. De zaterdag hadden mijn moeder en stiefvader geen goede nacht gehad dus.. ik kreeg de volle lading weer , want de andere drie kinderen durfde niet er tegenin te gaan. Die dag was ook al niet zo fijn. Zondag 16 juli was het weer een beetje normaal en maandag zou ik vanuit thuis naar school gaan. Maar dat heeft helaas gevolgen gehad. Zondag had ik een hele flinke ruzie gehad met mijn moeder en stiefvader dat ik mijn spullen moest gaan inpakken en weg moest. Ik was net 3 dagen 21 jaar en duwde mij letterlijk waar mijn vriend bij was mij op straat. Ik had mijn vriend gevraagd van kan je mij de autosleutel geven dan laad ik mijn spullen in. En dan ga ik met jou mee tot het weer afgekoeld was. Helaas viel dat in het verkeerde keel gat van mijn moeder en die werd heel kwaad. Ik kon kiezen of thuis blijven of nooit meer terug komen. 


Mijn vriend was er klaar mee en zei tegen mij van stap in de auto wij gaan. En dat was het punt  dat ik een keuze moest maken. Ik ging met vriend mee, omdat het niet meer ging.


In de auto heb ik alleen maar gehuild en kreeg ook allemaal verveelden appjes van hun dat ik het niet waard was voor mijn vriend en dat hij mij moest dumpen etc.. ik had niks verkeerds gedaan die dag. 


Uiteindelijk ben ik bij mijn vriend ingetrokken. In de tussentijd heb ik mijn spullen opgehaald en ben nooit meer thuis geweest. In die periode ging mijn vriend voor 1,5 maand op vakantie met een vriend. Toen stortte mijn wereld nog meer in. Ik ging samen met mijn schoonouders mee naar het vliegveld en nam afscheid van hem en wij redden weer terug naar huis. In die weken dat ik alleen was in zijn huis ben ik dag in en uit lastig gevallen door mijn moeder en stiefvader met  heel wat kwade woorden. 


Naar school gaan, was toenvoor mij een soort uitlaatklep. Want ik moest wel. Die 1,5 maand was heel erg lang. Ik moest voor mijzef zorgen en dat ging niet echt. Maar uiteindelijk ben ik wel trots op mij zelf hoever ik ben gekomen toen. 


1,5 maand later kwam mijn vriend weer thuis en dat was zo fijn. Ik had al in de auto al tranen staan en het hield maar niet op. Op het vliegveld hebben we gewacht en gewacht. En daar was het seintje zijn vliegtuig was geland. Ik stond te rillen van emoties die dag en hij kwam de deur uit gelopen en ik jankt alleen maar. Ik was zo blij dat hij er weer was. 


Hij was inmiddels weer terug bij mij en we hadden in de tussentijd weer contact met mijn moeder en stiefvader en dat moest uitgepraat worden. En dat hebben wij ook gedaan. En dat ging goed tot april 2019 Corona. 


Ik was net aan het werk als gespecialiseerd pedagogisch medewerker en ik stond dag in dag uit met corona in oog. Mijn moeder is ergens in april jarig en ik had al aangegeven dat wij niet langs komen omdat hun allebei ziek zijn en risico was te groot. En dat was bij mijn moeder weer verkeerd gevallen en op die dag heb ik ook gezegd gehad is nu klaar ,ik wil dit gezeik niet meer hebben. 


Wat een rust heeft dat ons gegeven. Uiteindelijk was mijn vriend er klaar mee ik moest een keuze maken voor mijn eigen bestwil. Hij was het zo zat om mij te zien huilen en het maar blijven proberen met hun. Ik kreeg de keuze of hem of mijn moeder en stiefvader. Ik heb voor mijn eigen geluk gekozen gehad en dat was mijn vriend. Sinds dien heb ik niks meer gehoord gehad van mijn moeder en stiefvader. 


Inmiddels zijn wij 6 jaar samen.. mijn vriend wordt 33 en ik 27. En dan komt het punt kinderwens???!!. 8 september 2022 ben ik helemaal gestopt met de pil. Na denken en overwegen hebben we dat gedaan. Inmiddels nu 7 maanden verder wat een rust geeft het mij. 


En staan we op het punt om een nieuwe fase in ons leven te bouwen. We hebben ons huis samen  afgemaakt naar onze wensen. En ik mag zeggen is ons aardig gelukt. 


Wij hebben er soms wel eens over hoe een kind van ons er uit zal zien of zal zijn. Ik heb altijd gezegd dat ik graag mama wil worden, wij hebben nu twee katten hahaha daar ben ik kattenmama van. Het klinkt ook zo raar maar goed. Ik heb altijd zegt voor mijn 30ste wil ik graag kinderen. Ik ben inmiddels 26 en heb nog geen kindje, maar het is wel zo dat wij gelukkig zijn samen en een goede stabiele fundering hebben. We hebben samen afgesproken dat we een grote reis gaan doen, want wij hebben drie landen die we graag willen zien. Dan kunnen we gaan proberen voor een kindje… 


Ik ben zo benieuwd hoe dat zal zijn.. 




Emmy's avatar
1 jaar geleden

Maar ben je nu van tinder af? Dat komt niet meer terug in het verhaal? Wel in de titel.

Dylana's avatar
1 jaar geleden

Hoi Emmy, ik ben inmiddels zes jaar van tinder af. Omdat ik nog altijd samen ben mijn vriend.

Emmy's avatar
1 jaar geleden

O ik dacht dat je pas van tinder was gegaan na de kinderwens. Dat staat in de titel

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Dylana?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.