Snap
  • #ivf
  • IVF-behandeling
  • #kinderwens
  • #endometriose
  • cystes

Van burn-out naar ivf

wanneer ik dacht dat alles weer mis ging

Hey jij daar ! tijdje niet gesproken hé !


Klopt zoals jullie in mijn vorige post konden lezen dat ons ivf traject niet door ging vanwege godzilla van 5 cm ben ik weer aanwezig !


Waar bij ik dus weer door een absolute nachtmerrie ging, waar bij mijn oud baan zo zat te knagen, de stress van het niet mogen starten zat ik weer diep, diep in mij zelf, diep in mijn gedachten en angsten en ik kwam er niet meer uit. Ik had een zoals ik het zelf mooi zeg een levens burn-out. Ik was klaar met alles, met werk met dat stomme kut traject waarbij toch alles fout ging, dat rot lichaam wat alleen maar cystes aanmaakt. 


Maar we zijn er weer ! ik heb me zelf herpakt, niet verder laten glijden maar herpakt. Ik heb afspraken gemaakt bij het bronovo ziekenhuis om te kijken wat we met deze cyste konden doen .. Het antwoord was NIKS, want ze zijn bang als ze hem verwijderen ze me eitjes beschadigen en dat willen we natuurlijk niet.


1 ding was zeker ik wilde absoluut geen traject meer in gouda, zij hebben mij echt ontzetten KUT geholpen,dingen waarbij ik het nog steeds niet over eens ben en alleen maar NEE te horen kreeg. Verder ben ik gaan onderzoeken waar ik WEL op gesprek wilde gaan, en na veel lezen, zoeken, info ben ik beland bij Nij Linge kliniek. Een kleinschalige praktijk voor mensen met een kinderwens. Ik moet zeggen ik ging er best met een hard hoofd naar toe, want wat gouda voor mij verpest heeft vond ik het moeilijk om nog serieus genomen te worden. 


Het gesprek was over het algemeen goed ze luisterde echt en ik voelde me echt gehoord. Eindelijk is iemand die echt serieus was over dat het moeilijk gaat worden, dat we al 1-0 achter staan door de endo, en dat ik ook kut behandelt ben. Dat was fijn want vaak worden dingen weggewoven zo van ''je bent nu in een ander ziekenhuis'' of ''dat doen wij hier niet''.


Ze wilde ook een echo maken en natuurlijk kwam godzilla gelijk weer in beeld, helaas hij zit er nog steeds. Gelukkig zagen we wel en 4 tal eitjes onder de cyste zitten, waar ze dus makkelijk bij zou kunnen tijdens een punctie. Ook links zit nog steeds een cyste maar waarschijnlijk 2 dit konden we niet goed zien. Het aantal follikels wat ik heb is gewoon niet veel, hoeveel precies kunnen we nog niet goed zien omdat mijn eierstokken in rust stand liggen door de pil. 


De 30e hebben we een nieuwe afspraak waarbij we bloed gaan prikken en medicatie gaan bespreken.


We zijn er klaar voor !

(maar ook weer niet)


iemand tips voor punctie angst ?

's avatar
11 maanden geleden

hey meid hoe is het nu met je en met het traject? Hoe heb je de punctie ervaren? Mijn partner en ik zitten in hetzelfde schuitje. Nog 1 IUI en dan de gevreesde IVF.. zie op tegen de hormonen en kan me niet inbeelden hoe het eraan toe gaat.. veel liefs

's avatar
11 maanden geleden

Hey !

's avatar
11 maanden geleden

Hey ! Wij hebben helaas tot de dag van vandaag geen punctie gehad ! Ik moet eerst een operatie voor de endometriose omdat ik daar te veel last van heb!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij My life as Nikki?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.