Snap
  • Kinderwens
  • fertiliteit
  • #kinderwens
  • Traject

Prikken, prikken en nog meer prikken

Na de prikles in het ziekenhuis zijn de eerste 10 prikken met Menopur inmiddels gezet.

Een interessante gewaarwording welke in het ziekenhuis al begon. De assistente wist helaas niet precies meer hoe en wat met betrekking tot hoe het ging. Gelukkig waren ze heel geruststellend over het feit dat ook ik (met angst voor naalden) dit wel kon. Helaas waren ze iets minder enthousiast toen ik aangaf dat ik er met mijn positieve instelling vanuit ging dat het maar een eenmalige actie was. Daar moest ik toch echt niet vanuit gaan dat het meteen raak was (en bedankt..). 

Twee dagen daarna kon ik de medicatie ophalen ik het ziekenhuis. De apotheek wilde mij iets meegeven maar dat leek mij toch vrij weinig. Bleek dat er heel iets anders was uitgelegd dan ik had moeten ophalen. Erg vreemd en verwarrend maar na overleg met de gynaecoloog werd het uiteindelijk toch Menopur. 

Met trillende handjes begon ik met het (inmiddels dagelijkse) ochtendritueel van spullen uitpakken, klaarleggen en uitvoeren. Wonder boven wonder ging het de eerste twee dagen zonder bloed en blauwe plekken. Dat was alleen geen voorbode voor de overige dagen tot zover. Gelukkig wordt het met de dag makkelijker, maar er echt aan wennen dat zal er denk (en hoop) ik nooit inzitten.

Afgelopen vrijdag was de eerste echo om te kijken hoe de eitjes groeien. Helaas werd mijn hoop al vrij snel de grond ingeboord aangezien er niks groot genoeg was om te zeggen die groeit wel door. Daar vertelden ze mij ook doodleuk dat ik geen Menopur had moeten krijgen en mij het verkeerde was uitgelegd. De werking van Letrozol is ook niet te vergelijken begreep ik later. Met andere woorden je kan wel 30 prikken zetten voordat je in de buurt komt van een eisprong. Al met al toch een kleine domper maar we zetten door. Al is het straks een slagveld op die buik van mij, ooit komt de dag! :)

1 jaar geleden

Hoi hoi nee woensdag is voor mij dag 16. Dan moet of mijn menstruatie weer beginnen dan is het dus niet gelukt of ik moet een zwangerschapstest doen. Dus het is op dit moment erg spannend. En ja tuurlijk neem ik daar even de tijd voor ik vind het soms ook lastig en het voelt voor mij ook soms alsof ik zwak ben ofzo omdat mijn lichaam niet mee werkt en ik af en toe toch wel een beetje emotioneel ben.. 🙈 maar ik probeer toch steeds positief te zijn.

1 jaar geleden

Wat lief dat je de tijd en moeite neemt om te reageren. Precies wat je zegt inderdaad. En jeetje 31 dagen is wel echt lang zeg. Zit je nu in je derde ronde of? Het is zeker voor een goed doel. Hopelijk gaat die van jullie ook snel in vervulling.

1 jaar geleden

Blijf toch positief ondanks alles ik loopt ook in dit traject en na 10 dagen prikken heb je al zoiets van waar moet ik nog prikken dan.. maar ik heb nu mijn 2de keer gehad en heb helaas ook 31 dagen geprikt en zag het ook allemaal even niet meer zitten maar vind het fijn je verhaal te lezen. Maar je moet blijven denken dat het voor een goed doel is.