Snap

Mooiste verjaardagscadeautje ooit!

Elkaar leren kennen naar opeens een positieve test.

Hallo, mijn naam is Nelleke en ik heb samen met mijn man Peter een prachtige dochter van bijna 3 jaar oud, Emmelie. Ik wil jullie graag mijn verhaal vertellen over mijn turbulente zwangerschap naar de bevalling toe en de tegenslagen erna. Ik besef heel goed dat mijn verhaal bij sommigen over kan komen als van ‘het valt mee, andere moeders hebben het 10 x erger gehad’. Maar dit is mijn verhaal en ik wil voor mijn gevoel dit kwijt om het als nog een plek te kunnen geven.


Na dat ik uit een rot relatie van 6 jaar kwam besloot ik na een half jaar weer eens te gaan proberen of ik een leuke vent kon ontmoeten. Die aflopen 6 jaar had ik het nodige mee gemaakt (ik zal jullie de details besparen) dus ik had een aardig lijstje met wat ik graag in een man wilde zien en wat niet. Zo gezegd zo gedaan, besloot ik eens te kijken via een app. Zo ontmoette ik mijn man Peter, ik zag hem voorbij komen en ik dacht dat is een leuke vent. We raakten al snel aan de praat, hij kwam uit een soort gelijke relatie dus we hadden al aardig wat overeenkomsten wat we in een ander wilden. Na ruim een maand eerst elkaar te hebben gesproken over whatsapp besloten we op date te gaan. Ik voelde me weer net een tiener, zo zenuwachtig dat ik was, achteraf hebben we hier hard om gelachen. Na een aantal dates heeft hij mijn ouders en mijn zussen ontmoet en ik zijn ouders en broers. Het klikte super goed, ik dacht namelijk op mijn 25e dat ik niet meer aan een vent zou komen en mijn toekomst plannen in duigen zag vallen, hoe stom is dat op zo jonge leeftijd haha. 


Toen kregen we na 2 maand een relatie (maart 2019) en  was hij eigenlijk praktisch direct al bij mij ingetrokken. We zijn toen in september (2019) heerlijk op vakantie naar Italië geweest. We hadden al een ruime tijd besproken dat wij allebei een grote kinderwens hadden en het voelde zo goed tussen ons dat we hadden besloten na de vakantie te stoppen met de pil. Zo gezegd zo gedaan, stopte ik na de vakantie met mijn pil. 


Die december hadden we een huis gekocht, want we woonde in een klein huur appartement een dorpje verder op. Met oog op de toekomst was dit niet ideaal om een kindje groot te brengen. Achteraf gezien zijn we blij dat we toen ons huis hadden gekocht, dit was net voordat in maart 2020 de Covid19 in het leven kwam en de huizen markt enorm in de lucht schoten qua prijzen. En omdat we toekomst plannen hadden hebben we gelijk een geregistreerd partnerschap gedaan om alles gemakkelijker te maken, met oog op de toekomst om een keer echt voor iedereen te gaan trouwen met een feestje.


Zo gingen er 3 maanden voorbij dat ik mijn natuurlijke ongesteldheid had gekregen waarvan het mij verbaasde dat ze zo netjes elke maand kwamen, omdat ik namelijk al 15 jaar aan de pil was had ik in mijn achterhoofd dat mijn lichaam tijd nodig had dat het kon uitwerken. 31 januari 2020 een gewone dag als alle anderen alleen was het mijn verjaardag en had ik een korte ochtenddienst. Die dag merkte ik niets, ik was heerlijk aan het werk bij mijn cliënten en ze feliciteerden me met mijn verjaardag. Rond de middag kwam ik thuis en als verrassing had  Peter vrij genomen om samen voor mijn verjaardag te gaan lunchen. Heerlijk dacht ik en ik was deze dag uitzonderlijk blij! Later kwam ik er wel achter waarom. Ik ging mij nog even klaarmaken voordat we gingen lunchen. Toen ik beneden kwam zei ik uit het niets tegen Peter dat ik nog niet ongesteld was geweest wat ik al dagen geleden had moeten zijn, zonder er bij na te denken dat ik eventueel zwanger zou kunnen zijn.  Dus Peter zei ‘heb je nog niet zo test liggen, dan doe je dat toch nog even gauw’. Ik gauw naar de badkamer plassen over het stickje en die op de rand van het bad gelegd. Omdat ik toch even moest wachten was ik nog weer even mijn haar aan het doen. Na 10 minuten liep ik de badkamer uit en bedacht me gelijk ‘ohja, die test’. Gauw de test bekeken en de tranen stonden in mijn ogen, positief! Met de test in mijn hand liep ik huilend naar beneden. Peter kwam naar me toe en vroeg gelijk wat er aan de hand was. Ik zwaaide met de test in de lucht en zei snikkend ‘ik ben zwanger’. Vol vreugde moesten we samen huilen. Later gingen we lunchen en uit voor zorg na de lunch om zeker te weten of het klopte had ik nog een clear blue test gehaald. Vervolgens hier over geplast en ja hoor 2-3 weken zwanger stond er op, wat gelijk staat aan 5 weken in verwachting. Hierna de verloskundige praktijk gebeld en mijn eerste afspraak stond gepland. 


Word vervolgd, lees binnenkort mijn volgende blog.