Snap
  • operatievooreenkinderwens
  • Vleesboom
  • fertiliteitstraject
  • wensmama
  • Wannneerzwangerwordennietvanzelfgaat

Lieve vleesboom, vaarwel. Ik ga je niet missen!

Ergens roept een stemmetje heel hard dat ik de operatie niet moet doen

Hoe vreselijk het ook was om weer een vroege miskraam te moeten ervaren: het heeft ons ook iets positiefs gebracht. We zijn er nu namelijk uit dat we toch de operatie willen gaan doen, om de vleesboom weg te laten halen (laparoscopische myomectomie). Opeens voelt het alsof alles duidelijk is. Dat ik nu twee keer een vroege miskraam heb gehad en verder alle terugplaatsingen mislukt zijn, lijkt er toch wel echt op te wijzen dat er iets mis is in mijn lichaam, wat het innestelen onmogelijk maakt. Het meest logische zou dan toch zijn dat dit aan de vleesboom/myoom ligt. Vorige maand hadden we ons al georiënteerd op ziekenhuizen waar we de operatie uit kunnen voeren. De kliniek in Düsseldorf doet geen grote operaties, dus daar kan het niet. In Nederland staat er een wachttijd van ongeveer 9 maanden voor deze operatie, dus valt daarom ook af. We kwamen daarom uit op het Helios ziekenhuis in Krefeld, in Duitsland. Dit ziekenhuis heeft een wachttijd van vier weken, een contract met mijn zorgverzekering, een Nederlandse patiëntenafdeling en een zeer goed aangeschreven afdeling gynaecologie. De afdeling heeft zelfs prijzen gewonnen, dus dat vertrouw ik wel. Vorige maand hebben we hier een intakegesprek gehad, dus nu zouden we hier zo een operatiedatum af kunnen spreken. Als we contact opnemen met het ziekenhuis, geven ze aan dat ik eerst een MRI moet doen. Een week later hebben we een gesprek om de MRI te bespreken en de laatste onderzoeken uit te voeren. De artsen vertellen me nog een keer alle mogelijke risico’s en dit is me toch een waslijst! Het engste risico vind ik dat bij ernstige complicaties tijdens de operatie, mijn volledige baarmoeder verwijderd moet worden. Ik snap dat ze dit allemaal moeten vertellen en dat de kans op al die enge risico’s erg klein is, maar ik vind het allemaal maar een eng idee. De artsen hebben er vertrouwen in. Ergens in me roept een stemmetje heel hard dat ik deze operatie niet moet doen. Met grote twijfels en met tranen in m’n ogen zet ik een handtekening onder het formulier waarin ik akkoord ga met de mogelijk verbonden risico’s. Na het gesprek met de artsen lopen we het ziekenhuis uit en ik voel de tranen prikken. Ik ben zo gigantisch bang.

's avatar
1 week geleden

Bij mij hielp het om cortisone te nemen.32mg enkel op de dagen voor ,tijdens en na de innesteling.Mijn lichaam stootte iedere vorm van zwangerschap af.Door de cortisone bleef het vruchtje wél zitten.Dit is zo twee keer gelukt na een zeer zware en verdrietige periode van miskramen.2 weken Medrol 32 mg kan ook nergens kwaad voor.Mss het navragen waard?

Wensmama.x's avatar
1 week geleden

Dit zou ik inderdaad moeten vragen... mijn ontstekingswaarden in mijn bloed en baarmoeder zijn wel getest, maar waren goed..

's avatar
1 week geleden

Zeker een lastige keuze maar probeer vertrouwen te hebben dat de artsen dit goed kunnen doen. Maar snap je onzekerheid. Heel veel succes.

Wensmama.x's avatar
1 week geleden

Lieve woorden, bedankt! ❤️

's avatar
1 week geleden

Wat een tegenslagen, ik hoop toch zo voor je dat deze operatie toch het begin is van iets positiefs. Ik bewonder je om je moed om met elke tegenslag weer om te gaan.

Wensmama.x's avatar
1 week geleden

Zo lief, dank je wel! ❤️🙏🏻

TvdV's avatar
1 week geleden

Heel veel succes. Ik duim voor je dat deze operatie helemaal goed komt! Ik weet uit ervaring jarenlang gezien tijdens mijn werk op afdeling gynaecologie en verloskunde dat het je kansen op zwangerschap vergroot. Ik 🙏🙏🙏duim heel hard dat het bij jou ook goed gaat komen!

Wensmama.x's avatar
1 week geleden

Dat zijn nog eens bemoedigende woorden! Dank je wel! ❤️

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Wensmama.x?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.