Snap
  • onvervuldekinderwens
  • ICSI
  • #ICSITraject
  • ivficsi

IVF/ICSI 1 in Duitsland

We gaan beginnen!

Afgelopen maandag hebben wij het startgesprek gehad bij Cuypers en Cuypers in 🇩🇪. Een fijn gesprek. Dokter Cuypers heeft besloten direct op ICSI over te gaan. Vanwege de wisselende zwemmertjes bij manlief en de verwachting dat er bij mij vanwege de PCOS en hoge AMH redelijk wat follikels zullen groeien, wil hij het niet riskeren om te weinig zwemmers voor bevruchtingen te hebben. Maar even: wat een leuke en grappige man! Hij maakt alles zo luchtig en ipv alle medische standaard praatjes maakte hij de vergelijking met koken. Het is een recept en als we deze na poging 1 niet lekker vinden, zijn er genoeg opties om alles nog te fine tunen, een beetje zout of beetje peper en kruiden extra, helemaal maatwerk dus gericht op ons🤣. Maar voor nu was hij positief ingesteld en gaf hij ons goede kansen!

Vandaag kwam het hele medicatie pakket binnen, jezus mina een hele apotheek! Vanwege mijn stollingsprobleem ook nog extra injecties en tabletten. Maar liefst 5 verschillende injecties mag ik gaan gebruiken!

Gisteren ben ik gestart met een Provera kuur, deze slik ik de komende week, en na stoppen zal dan een ontrekkingsbloeding beginnen en dan begin ik met het stimuleren! (9) rekovelle, rond de 9e stimulatie dag krijg ik de 1e meting/echo en zal er een 2e spuit bij gaan komen. Als alles volgens schema verloopt dan is de verwachting dat de eerste punctie al rond de 2e/ 3e week van januari gaat zijn! Ineens gaat het heel snel! Een lijf is niet precies te sturen natuurlijk, dus exact weten we nog niet hoe het loopt. Zo'n eerste ronde is altijd even de vraag wat mijn lichaam gaat doen en of het direct goed gaat aanslaan zoals we willen. (Ongeveer 15 eicellen is het doel)

Ik vind het enorm spannend en vraag me nu al af... hoe zal dit gaat? Hoeveel bevruchtingen zullen we gaan krijgen? hoeveel embryos gaan er goed doordelen? En mogen wij ook cryos gaan overhouden?

Soms komt de angst dat we er nu gaan achterkomen dat er gewoon niks bevrucht word. Ik lees het regelmatig bij vrouwen hier, en voel dan dat verdriet, alles voor niets! Het lijkt me vreselijk.

Dokter Cuypers gaf aan dat vanwege onze (meermaals) zwangerschappen/miskramen met OI en IUI hij dan ook niet verwacht dat het daar mis zou gaan, want bevruchten lukt dus wel bij ons.

We gaan beginnen!!! Na bijna 3 jaar en 30 pogingen van OI en IUI. START HIER ONS IVF/ICSI AVONTUUR ❤️🩵🤞🍀

Het is mega spannend, maar we zijn blij dat we deze stap nog mogen en kunnen nemen en hopen dat dit alles eindelijk beloond mag worden in 2024! 

Wordt vervolgd.

4 maanden geleden

Tip, na de punctie ga 2 tot 3 liter water op een dag drinken. Als je al met een stollings probleem zit. Ik had daar geen problemen mee, maar wel uiteindelijk complicaties door de extra hormonen, zolang je het voor kunt zijn scheelt het veel ellende! Zet 'm op 😊 en heel veel succes

4 maanden geleden

Thnx ga ik doen! Wat had je voor complicaties als ik vragen mag?