Snap
  • bam
  • bammoeder
  • alleenstaand
  • bewustalleenstaandemoeder
  • Kinderwens

Ik heb me ingeschreven bij een fertiliteitskliniek

Mijn reis naar het moederschap

Na veel nadenken, gesprekken met een handjevol mensen en een rondje huisarts was het zover, opzoek naar een fertiliteitskliniek die bij mij past.

Typ op google in ''fertiliteitskliniek'' en er rollen tientallen klinieken en verhalen uit de zoekresultaten. In eerste instantie zag ik door de bomen het bos niet meer. Op internet vindt je verschillende fertiliteitsklinieken die klaarstaan voor alleenstaande vrouwen met een kinderwens. Iedere website is anders en straalt een andere sfeer uit. Ik ben verschillende websites gaan doorlezen, dichtbij huis maar ook klinieken op ruim 2 uur rijden van mijn huis af. Waar sta ik achter, wat is de visie van de kliniek en komt dit overeen met mijn visie, maar ook wat wil ik absoluut niet.

Na de websites bekeken te hebben, ervaringsverhalen te hebben gelezen en sommige klinieken gebeld te hebben, koos ik ervoor een selectie te maken van klinieken die mijn aandacht trokken. Bij verschillende klinieken heb ik telefonisch gesprekken gevoerd. De ene kliniek gaf mij het gevoel dat ik gehoord en gezien werd maar de andere kliniek gaf mij het gevoel dat ik een nummertje was en een van de zovelen… Uiteindelijk heb ik gekozen voor een kliniek op zo een twee uur rijden van mijn huis.

Het inschrijven lijkt simpel, je vult je gegevens in, zorgt voor een doorverwijzing van de huisarts en wacht tot je word uitgenodigd voor een gesprek op locatie. Maar het tegendeel is waar, althans voor mij. Bij deze inschrijving kwam meer kijken dat dat ik dacht. Welke zorgverzekering werk samen met de kliniek, heb ik de juiste doorverwijzing, etc. Via het patiëntenportaal kreeg ik een vragenlijst toegestuurd, deze vragenlijst bevatte vragen zoals hoelang duurt jouw cyclus, maar ook zijn er bekende afwijkingen in de familie, ziektes, allergieën, beweegredenen en zo nog tientallen vragen.

Na het insturen van de vragenlijst en de doorverwijzing van de huisarts was de inschrijving definitief. De wachttijd is 6 tot 8 weken voor een kennismakingsgesprek. Vanaf dit moment was het voor mij afwachten… 


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️


1 jaar geleden

Ik ben benieuwd naar je volgende blog!