Snap
  • fertiteitstraject
  • Kinderwens
  • Alleestaand

"Ik Google en denk: dit is wat ik wil!"

Bewust alleenstaand moederschap: ga ik er wel of niet voor?

Het is avond, ik zit rustig in mijn stoel en kijk naar de sterrenhemel. BAM moeder worden... ik heb er wel eens over gelezen en het spookt steeds vaker door mijn hoofd. Waarom zou ik het niet kunnen, mijn verhaal een nieuw hoofdstuk geven...

Het is inmiddels alweer even geleden. Het is een warme zomeravond midden in mijn vakantie, ik zit rustig in mijn stoel en kijk naar de sterrenhemel. Steeds vaker denk ik erover na hoe ik de toekomst zie. De toekomst in het algemeen, maar ook de toekomst met betrekking tot mijn kinderwens. BAM moeder worden.... ik heb er wel eens over gelezen over deze term "Bewust Alleenstaande Moeder." Waarom niet mijn hart is er groot genoeg voor en de persoon waarmee ik mijn leven zou willen delen ben ik tot op heden nog niet tegen gekomen.

Al sinds ik mij kan herinneren wil ik moeder worden. Vroeger schreef ik in de vriendenboekjes die in de klas rond gingen (bij de vraag wat wil je later worden) altijd juf/mama. Als klein meisje was ik een geboren poppenmoedertje, hele dagen liep ik te sjouwen met mijn poppenkind. Een hemelbedje, kinderstoel, kinderwagen, box, commode, fietsstoeltje, je kunt het zo gek niet bedenken of ik had het voor mijn poppenkind. Op verjaardagen kreeg ik vaak te horen dat ik een geboren moeder was. Zorgen heeft altijd in mijn bloed gezeten, later was het niet meer voor de poppen maar voor familie en vrienden. Heeft iemand hoofdpijn kijk maar in de handtas van livvey daar zit wel wat in. Snotneus, geschaafde knieën voor bijna alles is wel iets te vinden in die tas.

Al vaker had ik erover nagedacht en ook deze avond kwam het thema BAM terug in mijn hoofd. Waarom niet, mijn hart is groot genoeg ik durf het aan en als ik ooit toch iemand tegenkom dan accepteerd die de situatie maar zoals het is.

Na een tijdje ben ik gaan op Google gaan zoeken naar ervaringsverhalen en het verloop van zo een traject. Tijdens het lezen maakte mijn hart een sprongetje. DIT IS WAT IK WIL!


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️


1 jaar geleden

Doen! Hier Bam van 2 dochter (6 en 1 jaar). Vragen, stel ze gerust!

1 jaar geleden

Heel stoer ben heel benieuwd hoe het verder gaat 😘❤️

Wat stoer! Hou ons op de hoogte van dit proces. Weet zeker dat je veel mommy's te be hiermee kunt inspireren. Ik lees graag met je mee! Liefs, Laura