Snap
  • wensmama
  • PCOS
  • ongewensttweedekinderloosheid
  • tweedekind

Iedereen is zwanger

Behalve ik

Het was even een paar dagen stil. Het is soms heel gek zo’n test doen en dan weer weten dat het lang zal duren voordat je zwanger bent. 

Al denk ik soms nog steeds misschien ben ik wel zwanger omdat ik nog niet ongesteld ben geworden. Daar heb je m weer die mindfuck. 

Het is af en toe nog lastiger als iedereen om je heen de ene na de andere zwangerschapsaankondiging doet. Op werk, kennissen, vrienden en ga zo maar door. Dat is soms wel even een reality check. Ik hou ook absoluut niet van zeuren of klagen. Het is soms heerlijk om te doen maar dit is een onderwerp wat gewoon heel moeilijk is. Vaak zeg ik er dus ook niet zoveel over tegen vrienden. 

Maar ik ben altijd heel blij voor een ander. Omdat ik weet wat een geweldig gevoel het kan zijn om die test in je handen te hebben die zegt zwanger. 

Het moeilijkste vind ik zelf als mensen naar je toe komen om te vragen of je zwanger bent. Ik heb het laatst gehad met een vage kennis. Die zei uit het niets ‘ben je zwanger’ waarop ik geshockt zei ‘Uh nee, al zou ik het heel graag wel willen’ waarop zij het een logische reactie vond om te zeggen ‘ja omdat je toch een buikje hebt’. Door de vorm pcos die ik heb, heb ik een buikje. En door bepaalde jurken is het blijkbaar voor sommige een zwangerschaps buik. Je snapt wel dat ik best geïrriteerd gereageerd heb. Ik was er helemaal klaar mee. Dat je de vraag stelt of ik zwanger ben is nog enigszins te begrijpen maar dan zo'n domme reactie erachteraan. 'Als ik zwanger was geweest had ik het van de daken geschreeuwd' zei ik tegen d'r. 'Ik heb hormoon problemen en ben al 3,5 jaar bezig om zwanger te worden dus ik zou die vraag niet meer zo snel zomaar stellen aan iemand'. Nee niet zo handig van mij was de reactie.

 Vroeger vroeg iedereen aan elkaar of je zwanger was. Maar het is steeds meer bekend dat het niet iets is wat je zomaar vraagt aan iemand omdat je niet weet wat er speelt. 

Ik hoop dat ik (als ik de vraag weer krijg) ja kan zeggen bij de volgende keer. Ik hoop dat ik kan schreeuwen 'JA, IK BEN ZWANGER'. Maar voor nu, is het helaas nog steeds nog niet.


Ik kijk uit naar de dag dat het mij weer eens mag overkomen…

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Amy Kruit?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.