Snap

ICSI vervolg

Begin 2018

Januari 2018 – UMC Groningen

Eind januari is het dan zover geweest, mijn man werd geopereerd. Alles werd doorgenomen.

Rond 8 uur werd mijn man naar de operatie kamer gebracht. Dit waren spannende uren/minuten/seconden…..  De arts vertelde dat alles goed was gegaan, dat ze goed zaad hadden gevonden ( maar liefst 12 buisjes ! ) Helemaal blij, want het was gelukt!!!


Ik gaf mijn mannetje een knuffel en zei; ben zo trots op jou, het is gelukt. Dit was het mooiste moment tot nu toe. Hij keek me aan en vroeg; is het echt waar? ”Ja, schat het is echt waar.” De tranen kwamen te pas en er was zoveel geluk en blijdschap.


In de middag kwam er een vrouw uit het laboratorium vertellen hoeveel buisjes er waren en dat het zaad goed was. Dit was een bevestiging voor ons. Ondanks alle jaren zeggen dat het niet zou lukken, was het nog erg onwerkelijk.


Rond maart 2018, zijn we op gesprek geweest bij onze professor en werd ons verteld wat de volgende stappen waren. Eerst moest ik de pil gaan slikken. We konden de punctie al doen voor onze vakantie. Besloten om eerst op vakantie te gaan en uit te rusten en daarna te gaan beginnen aan de hormonen. Ook vanwege het niet wetende wat de hormonen met mijn lichaam zouden gaan doen.


Er zou een vervolg gesprek volgen, waarbij de informatie zouden krijgen over het prikken van de hormonen, punctie en terugplaatsing. Dit vond plaats in mei 2018.


Hierin hebben we een prikcursus gehad en veel informatie. Gelukkig allemaal mee gekregen in een map, zodat we thuis nog eens rustig er naar kijken konden. Het was veel informatie voor 1 keer, waarbij je zelf nog maanden moest wachten tot de punctie. Er zat een handige agenda in met een aftekenlijst, zodat je niets kan vergeten.


We kregen een grote tas vol hormonen mee naar huis. Hierbij ben ik 23 mei begonnen met de pil, dit moet ik gebruiken tot 22 juli. 19 juli begin ik met het eerste hormoon. Genaamd; decapeptyl. Dan moet ik 31 juli naar het ziekenhuis om 09.00 uur om te kijken hoe de hormonen zijn werk doen, hoe de eitjes er uit zien en of er geen afwijkingen te zien zijn. Als alles goed is begin ik met hormoon 2. Dit betekend dat ik dan om 07.00 uur in de ochtend 2 hormonen moet spuiten. Hormoon 2 genaamd; FSH injecties menopur. Daarna volgen er meerdere echo’s om de dag. Hierbij houden ze me goed in de gaten, zodat je niet over gestimuleerd wordt met hormonen/eitjes. Hier kun je erg ziek van worden. Als alles na de meerdere echo’s er nog goed uit ziet, dan bellen ze me als het goed is maandag 13 augustus dat ik kan gaan beginnen met de laatste hormoon. Nummer 3 genaamd; pregnyl. Dit zorgt er dan voor dat ze de eitjes vast houden en er geen eisprong kan ontstaan. Wanneer ik de laatste hormoon gespoten heb, moet ik binnen 36 uur naar het ziekenhuis voor de punctie. Hierbij gaan ze 10 eitjes van me weg halen, door middel van een lange naald, wat via je baarmoeder naar je eierstokken gaat. Dit gaat onder de pijnstilling morfine gebeuren. Dan moet je het alsnog voelen alsof je een stomp krijgt in je maag, doordat je morfine krijgt, worden de scherpe kanten er af gehaald. Ik laat het over me heen komen en kan me wel bang gaan maken hiervoor, maar dit heeft geen zin. Je moet het er voor over hebben. We weten dat we nu al zover zijn gekomen in het traject, opgeven is geen optie!! Wanneer de eitjes uit mijn lichaam zijn gehaald, gaat dit naar het lab. Hier wordt het zaad van Frank ontdooid en gaan ze kijken wat het beste eitje en zaadje is. Dit voegen ze samen en houden ze meerdere uren in de gaten. Gaat het zich mooi verdubbelen dan zit de kans er in dat het een goede embryo zou kunnen worden. De meeste embryo plaatsen ze dan terug op donderdag 16 augustus. Wanneer dit is geslaagd, is het 2 weken rustig aan doen en dan een test doen. Allemaal erg spannend!


Juni 2018 – Spanje


Heerlijk 2,5 weken naar Spanje geweest om te genieten, te relaxen en uit te rusten. Met veel rust te gaan beginnen aan het traject van hormonen, punctie en terugplaatsing. We hebben 2,5 weken mooi weer gehad, waarbij we nog veel dingen hebben kunnen ondernemen. Niet te veel stil gestaan bij het traject, maar echt te genieten.


Helaas in de 2,5 weken Spanje wel ongesteld geworden. Hierbij wat in de stress gekomen, vanwege de eitjes. Toen we thuis kwamen heb ik direct contact opgenomen met het ziekenhuis, maar het ziekenhuis geeft zo’n lichte pil dat het meer een pil is tegen trombose. Het is heel normaal dat vrouwen ongesteld worden. En al helemaal omdat ik al 6 weken de pil aan het gebruiken was.


Wordt vervolgd! 


1 week geleden

Soms raak ik geschokt als artsen zeggen dat sommige ziekten niet te genezen zijn en ze doen geloven dat we ermee moeten sterven. Dat is waar, want die ziekten zijn niet gewoon en lichamelijk. Ik begon dit te begrijpen toen mijn vriend me meenam naar het westen Afrika om een bezoek te brengen aan deze kruidkundige, Dr. Ilekhojie genaamd, die een verbeterd kruidengeneesmiddel gaf dat mij volledig van HIV genas, zonder enige bijwerkingen. We denken dat het niet te genezen is, omdat onze artsen ons hebben verteld dat er geen remedie bestaat. Het is duidelijk dat sommige patiënten met herpes, vleesbomen, vertraagde voorproblemen verslaafd zijn aan de antivirale en andere aanvullende orthodoxe medicijnen, alleen maar om het virus te helpen onderdrukken en niet om het te genezen, omdat de doktoren ons hebben laten geloven dat het niet kan worden genezen en ik wel. Zeg stoutmoedig dat dit een leugen is, want er is een geneesmiddel en Dr. Ilekhojie kan u helpen met een geneesmiddel... E-mail gethelp05@gmail.com WhatsApp/Telegram +2348147400259