Snap
  • Miskraam
  • PGT
  • nietslieverdaneenkind

Hoe ging het verder?

Hoe ging het verder?

Het is een tijdje geleden en er is veel gebeurd. De terugplaatsing van het verse 5-daagse embryo is helaas mislukt. Na een rustmaand zijn we doorgegaan voor een cryo terugplaatsing. Hiervan ben ik zwanger geraakt, maar helaas kreeg ik na 6 weken een miskraam. Op dat moment waren we op vakantie in Thailand. Ondanks het verdriet en de onzekerheid over hoe nu verder, hebben we toch het beste proberen te maken van onze vakantie.

Eenmaal terug in Nederland heb ik contact opgenomen met de kliniek omdat ik extra onderzoek wilde na twee miskramen. We kregen een verwijzing naar een gynaecoloog in het ziekenhuis, maar het duurde een tijdje voordat er plek was. In de tussentijd ben ik verder gaan zoeken en heb ik me verdiept in fertiliteit in het buitenland. Cuypers en Cuypers in Duitsland spraken ons aan, ook al was dit op 2,5 uur afstand enkele reis. We hebben een fijn intakegesprek gehad waarin we ons begrepen voelden en positieve kracht putten omdat de arts zo optimistisch was.

In het nieuwe jaar konden we starten met de onderzoeken nadat we van zorgverzekering waren gewisseld, zodat er een contract was met de kliniek en we niet alles eerst hoefden voor te schieten. Net na het nieuwe jaar ging ik menstrueren en kon ik langskomen in Duitsland om bloed te prikken. Nu was het de bedoeling dat ik ging bijhouden wanneer mijn eisprong kwam, zodat ik kon bellen om de hysteroscopie en NK-cellenonderzoek in te plannen. Die onderzoeken waren allemaal goed! Alleen kwam er bij het bloedprikken van mijn partner een translocatie uit. Iets wat in de familie zit en wij destijds ook hebben aangegeven in Nederland, maar waar niets mee is gedaan.

De arts in Duitsland kon ons hierdoor niet meer verder helpen, maar verwees ons door naar Maastricht om een PGT-traject in te gaan. Hij wenste ons veel sterkte, want dit was een traject dat we niet moesten onderschatten. Na de punctie worden in het PGT-traject ook gewoon de eicellen bevrucht, en hopelijk ontstaan er dan embryo's. Van de embryo's wordt dan allemaal een biopsie genomen, en ze gaan kijken of deze qua DNA gezond zijn. Pff, wat een klap, en we weten totaal niet wat te verwachten.

's avatar
8 maanden geleden

Overweeg ook verder te gaan. Wij wonen in Botswana en de Zuid-Afrikaanse klinieken zijn echt heel goed. Ze doen ook chromosoon testen op de eicellen etc, wat vaak in Nederland/Duitsland niet gedaan wordt.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij icsitraject?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.