Snap
  • pgttraject
  • nietslieverdaneenkind
  • fertiliteitstraject

En nu door in het PGT traject

PGT traject

Ik kon het niet loslaten en ben meteen gaan onderzoeken wat er mogelijk was en welke andere opties er waren. We wilden eigenlijk niet meer terug naar Nederland. Via Facebook kwam ik in contact met een andere vrouw bij wie ook bij haar partner een translocatie was gevonden. 

Zij volgden het PGT-traject in België, Gent. Na wat onderzoek leek ons dat ook een goede keuze, dus we hebben ons aangemeld voor een intake op de fertiliteit afdeling en een gesprek op de PGT afdeling. Half februari 2023 hebben we ons ingeschreven en op 10 mei konden we terecht voor alle gesprekken. Het was even wachten, maar gelukkig konden we daarna weer verder. We hadden een positief gesprek bij de afdeling PGT met veel uitleg. Ook wilden ze bloed van mij prikken om zeker te zijn dat mijn DNA in orde was.

We konden kiezen voor een uitgebreide screening om te kijken of wij als stel drager zouden zijn van iets wat we door konden geven. Dit was wel een onderzoek van €1500,- dat we zelf moesten betalen en niet vergoed werd door de verzekering, maar we wilden dit toch laten doen. We hebben meteen bloed laten prikken. De uitslagen hiervan duurden ongeveer 8 weken en toen was er een telefonische afspraak gepland om de uitslag te bespreken. 

Dezelfde dag zijn we ook naar de fertiliteit afdeling gegaan voor een gesprek met onze behandelend arts, een super lieve vrouw! Zodra ik ging menstrueren, kon ik contact opnemen voor bloedprikken en een uitgangsecho. In juli zijn we weer naar België gegaan en alles zag er goed uit! Eind augustus, net voor onze vakantie, hebben we twee gesprekken gehad in België om alles door te nemen voor de start van ons traject. 

Een met de behandelend arts en een met de vroedvrouw om de map met alle formulieren erin door te nemen en te tekenen. Ondertussen was ook de uitslag van PGT binnen en waren wij als stel nergens drager van en was mijn DNA helemaal goed! Wat een opluchting. Eerst lekker samen op vakantie, en in oktober begint ons traject weer zodra de menstruatie begint!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij icsitraject?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.