Snap
  • alleenstaand
  • huisarts
  • bam
  • bammoeder
  • verwijzing

Doorverwijzing van de huisarts

mijn reis naar een mama

Met knikkende knieën en heel veel spanning in mijn lichaam liep ik de huisartsenpraktijk binnen. Na veel nadenken, overwegen en fantaseren had ik eindelijk de stap genomen die ik al zo een lange tijd wilde gaan zetten. Ik melde mij aan bij de Assistente en kreeg te horen dat het spreekuur wat uitliep, oké geen probleem dacht ik. Omdat mijn eigen huisarts afwezig was kreeg ik vandaag ene vervanger.

Na een tijdje werd ik naar binnen geroepen. Met mijn hartslag in mijn keel en het zweet op mijn rug stapte in de behandelkamer binnen. Mijn gedachten gingen alle kanten op, vinden ze mij niet te jong, mag ik dit traject wel gaan doen op mijn leeftijd, wat nou als ze verwijtende opmerkingen gaan maken, vinden ze het niet raar dat ik op mijn leeftijd hier al over denk etc. De vervangende huisarts stelde zich netjes voor en gelukkig kende ik haar wel van gezicht. Vertel, waar kan ik u mee helpen.

Op dat moment haalde ik even diep adem en zei sterk en zelfverzekerd: ‘’Ik zou graag een doorverwijzing willen om het raject te starten voor alleenstaand moederschap.’’ Zo dat was eruit. Tot mijn verbazing kreeg ik geen verwijtende blikken op vragen waar ik eigenlijk bang voor was, maar werd er gereageerd met ‘’wauw wat dapper, dat gaan we regelen.’’ Voordat mijn (vervnagende) huisarts de verwijzing uitschreef vroeg zij nog even door. ‘’Mag ik vragen wta uw beweegredenen zijn om dit traject te starten?’’ Uiteraard gaf ik hier graag antwoord op. ‘’Mijn kinderwens is al sinds ik mij kan herinneren aanwezig en ik heb altijd al jong moeder willen worden.’’ op dit antwoord volgde nog een aantal vragen onder andere over mijn leeftijd maar ook over hoe ik het voor mij zag om dit traject in te stappen.

Na een gesprek van zo een 10/15 minuten was het duidelijk, het was geen bevlieging en ook mijn huisarts stond achter mijn keuze. De papieren voor een doorverwijzing werden uitgeschreven. Op dat moment kon het traject daadwerkelijk van start gaan.

Als afsluiter kreeg ik te horen ‘’Ik vindt het mega dapper dat je dit gaat doen, hou je ons op de hoogte?’’ 


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️