Snap
  • babyshower
  • Kinderwens
  • wensvaders
  • draagmoederschap

Babyshower!

We hadden onze eerste babyshower dit weekend!

Eindelijk zijn we thuis en kunnen we weer op de bank neerploffen. Een halve wereldreis verder en een hele drukke dag, allemaal in het teken van een baby. Maar deze keer niet die van ons, nee, die van mijn tweelingbroer en zijn vrouw. Die buik van haar groeit gestaag, dus het was hoog tijd voor een babyshower!

Na weken van plannen en discussiëren kon vanochtend een kleine groep kinderenthousiastelingen een knus en schattig restaurantje omtoveren tot een "HOERA EEN BABY DUS GOOI ALLES WAT MET BABY'S TE MAKEN HEEFT HIER" feestje. Terwijl wij, vrienden en familie, nog volop bezig waren met het opblazen van ballonnen, kwamen de nietsvermoedende toekomstige moeder en de enigszins argwanende toekomstige vader binnen. Natuurlijk is er niets zo leuk als het verrassen van een hormonale vrouw, want dan weet je zeker dat er tranen zullen vloeien.

Snap

Nadat alle tranen waren gedroogd en iedereen een knuffel had gekregen (en stiekem zelf nog een paar traantjes had weggepinkt), kon het feest echt van start gaan. Een heerlijke lunch verscheen op tafel, en terwijl we genoten van zelfgemaakte smeersels, klonken door het hele restaurant – nee, zelfs door de hele straat – niets dan "baby dit, baby dat, baby zus en baby zo." Natuurlijk ontzettend gezellig, maar laten we eerlijk zijn; we hebben al genoeg gebabbeld over baby's. Dus kom op, tijd voor de volgende activiteit!

Alsof iedereen op audiëntie ging bij de paus, vormde zich een nette rij bij de toekomstige ouders en werden de cadeautjes één voor één overhandigd. Natuurlijk zaten er veel schattige babykleertjes tussen, zoals het hoort, maar er waren ook cadeautjes speciaal voor de moeders zelf. Elke moeder vertelde ons dat een zwangerschapsfotoshoot absoluut een 'must' is, dus die werd aangeboden. En een creatieve vriendin had zelfs een jurk gemaakt voor die fotoshoot, die meteen aan moest worden getrokken. 

Snap

Het ontvangen van cadeaus is natuurlijk een feest voor de ouders, maar wij wilden ook wat plezier, en dat bereik je natuurlijk het makkelijkst met wat leedvermaak. De net overladen ouders moesten babyfoto’s matchen met de gasten, en dat bleek verrassend lastig te zijn, vooral omdat niemand van de aanwezigen meer tandeloos en kaal is. Ondertussen konden wij snel een 'raad de datum'-kalender invullen (6 april jongens, ik weet het zeker!).

Toen iedereen een foto van een schattig hummeltje had gehad, konden we beginnen met het laatste onderdeel: een kleicursus. Wat een gekkenhuis was dat, al die vrienden van het koppel zijn bizar creatief! Ze zaten daar het ene kunstwerk na het andere op tafel te zetten, terwijl wij drie keer opnieuw paddenstoelen aan het kneden en afbreken waren! Toen we op een gegeven moment grappen maakten dat een van die paddenstoelen op een fallus leek, kwamen we erachter dat aan de overkant van de tafel daadwerkelijk een fallus was gemaakt. Blijkbaar leek onze paddenstoel toch niet zo veel op een jongeheer als we dachten. 

Snap

Al met al hebben we, ondanks de paddenstoelen, enorm genoten van de hele shower en kunnen we niet wachten tot de dag dat er precies zo een voor ons gepland mag worden. Tot dan blijven we gewoon genieten van het idee van ons toekomstige neefje die er toch echt bijna aan komt. En extra verwend gaat worden als ie daadwerkelijk 6 April komt!

2 maanden geleden

Ik wil de wereld snel vertellen dat er een echte helper is die krachtig en oprecht is. Hij heeft mij onlangs geholpen om mijn relatie met mijn man te herenigen, ook al had hij al om een scheiding gevraagd. Ik zag verschillende getuigenissen van DR Ilekhojie op Facebook en Instagram. Ik aarzelde om contact op te nemen omdat ik de hoop had verloren, maar iets van binnen bleef me ertoe aanzetten het te proberen. Ik nam contact met hem op via Whatsapp en legde alles uit wat er in mijn huwelijk is gebeurd. Hij vertelde me eenvoudig dat mijn man onder slechte invloed staat en dat hij wordt gemanipuleerd, waardoor onze verbinding is verbroken en hem is gevraagd te vertrekken. Hij verzekerde mij dat hij een verzoeningsritueel gaat uitvoeren om de reeds verloren verbinding tussen ons te herstellen. Ik voorzag in alles wat hij wilde en zorgde ervoor dat alles wat nodig was beschikbaar was, omdat mijn man de enige man is die ik mijn hele leven heb gekend en ik hem niet bij mij en onze kinderen weg wilde hebben. Precies drie dagen later belde mijn man met een vreemd nummer en vroeg of hij met tranen naar huis mocht terugkeren. Ik dacht dat het een grap was totdat ik hem onze ranch zag binnenrijden. Het is nu 3 maanden geleden en we waren als middelbare scholieren, hij is nu terug met zoveel liefde en zorg. Ik dacht om zijn gegevens hier achter te laten voor het geval iemand om zijn hulp moet vragen. U kunt contact met hem opnemen via zijn e-mail (gethelp05@gmail.com of bel/Whatsapp +2348147400259