Snap
  • Kinderwens
  • PCOS
  • Gonal-F
  • Ovitrelle
  • hormoonstimulatie

4 pogingen

In januari 2018 startte wij eindelijk met onze eerste ronde. Na een lastige tijd met afvallen was het gelukt mij doel te bereiken zodat wij mochten starten. Eerst een kuurtje om de menstruatie op te wekken om vervolgens op cyclusdag 3 te starten met Clomid. Bij de controle echo om te kijken of het iets gedaan had, een mooi eiblaasje te zien, helaas eindigde dit niet in een zwangerschap. Wel had ik een positieve test, maar toch is het niet blijven plakken. En door met de volgende ronde. Ik moest onverwachts stoppen, want er was een verdachte moedervlek gevonden, die weg gehaald moest worden. Gelukkig achteraf was het allemaal goed. Vervolgens in gesprek gegaan met de artsen over de bijwerkingen die ik had van Clomid. Opvliegers, stemmingswisselingen. Gelukkig kwam er uit dat wij door mochten met spuiten. De prik instructies kreeg ik in het ziekenhuis en op dag 3 van de cyclus startte ik dan met spuiten. 50 eenheden. Na de eerste controle echo op dag 10 was er een mooie eicel te zien en mocht ik Ovitrelle zetten om de eisprong in gang te zetten. Op gezette tijden maakte mij het gezellig! En dan begint het lange wachten … wat vind ik die 2 weken zwaar! Maar deze eerste ronde gingen wij naar Lanzarote dus voldoende afleiding. Helaas op de ena laatste avond was daar dan mijn menstruatie 🩸. Heel verdrietig was ik, maar gelukkig kon ik bij thuiskomst meteen weer starten. Mijn vader had de spuiten opgehaald in het ziekenhuis zodat ik meteen weer kon starten. 

De volgende ronde liep anders dan de eerste ronde. Ik heb in totaal 52 dagen gespoten en met 162,5 eenheden zat daar dan een hele mooie eicel! ‘S avonds Ovitrelle zetten en wij moesten weer aan de slag. 

13 dagen na Ovitrelle had ik een licht positieve test .. zou ik dan echt zwanger zijn? Op dag 16 na ovitelle deed ik een clear blue test. Wat duurt het dan lang voordat er komt te staan of je zwanger bent of niet.. maar na een paar minuten, wat overigens uren leek te duren was daar dan de uitslag Zwanger 3+ . Wat waren wij ontzettend blij! De volgende dag meteen het ziekenhuis gebeld en de eerste echo werd ingepland.