Snap
  • Kinderwens
  • zwangerworden
  • Cyste
  • Traject
  • Gonalf
  • Biochemischezwangerschappen

3 biochemische zwangerschappen

Ronde 18

Het is alweer even geleden dat ik na mijn laatste blog, die over de overstap naar injecties met GonalF ging, heb geschreven.

De 1e ronde met GonalF en Ovitrelle, was echt een verademing tegenover de Letrozol rondes. Mijn migraine aanvallen zijn nog wel aanwezig, maar wel wat verminderd, en de bijwerkingen zijn iets "rustiger". Ik was enorm positief over de eerste ronde en had alweer direct het idee dat het raak zou kunnen zijn.

De eerste "kweek" was goed. Er zat een mooie follikel van bijna 18 mm klaar en mijn slijmvlies was 6 mm. Ik mocht nog 1 dag doorspuiten voor de groei en op dag 15 de Ovitrelle spuit zetten!

Vanaf dag 4 na de Ovitrelle, begonnen de bijwerkingen van de HCG, ik voelde me als het ware schijnzwanger. Misselijkheid, enorm vermoeid en wat migraine/hoofdpijn aanvallen. Maar op zich was het prima te doen. Ik wilde deze ronde wel testen om te kijken wanneer de Ovitrelle uit mijn lichaam zou zijn en wanneer ik dus een negatieve zwangerschapstest zou hebben. (Ovitrelle bevat HCG/ zwangerschapshormoon dus ook zwangerschapstesten zijn tot ongeveer 10 dagen positief). Mocht de test dan weer oplopen, dan betekend dit eigen HCG en dus zwanger!

Op 9 dpo was mijn test zo goed als wit. Ik voelde me ook wel wat fijner in mijn vel. Op dag 10 begon ik weer een licht streepje te krijgen en deze liep ietsje op, wat een spanning! 16 dagen na de Ovitrelle spuit en de dag dat mijn menstruatie zou moeten doorbreken, gebeurde er niets. Toch maar een test gedaan en deze gaf een vrij duidelijke streep! Heel gek, want ik had de hoop laten varen. Eigenlijk wist ik alweer dat het veel te licht was voor een goede zwangerschap. Helaas werd ik 1 dag overtijd alsnog ongesteld en was de test de dag van de menstruatie ook nog maar een tuurtest. Wat een domper weer. En al ben ik het nu onderhand gewend, ik had liever geen 2e streepje op mijn test gezien, je krijgt toch weer hoop.

Op dag 3 van de menstruatie krijg ik tegenwoordig een uitgangsecho. Hiermee bekijken ze of er cyste vorming is en uiteraard geen zwangerschap. De arts bevestigde: een biochemische zwangerschap/biochemische miskraam aan de hand van mijn test.

Een biochemische zwangerschap is een zwangerschap die al zeer vroeg stopt met groeien, waarbij aanvankelijk wel stijgende hCG- waarden werden gedetecteerd, die daarna verdwijnen,  en waar dus nooit een echografisch beeld van een  zwangerschap kon gezien worden.

Eigenlijk is dit nu officieel 3x gebeurd in nog geen 6 maanden tijd, het ziekenhuis plaatst dit onder biochemisch. De 1e keer met 5 weken, de 2e keer met 4.5 weken en deze keer met 4.1 weken. Vooralsnog gewoon pure pech!

Uiteindelijk bleek op de uitgangsecho een cyste links te zitten van 17 mm. Ik mocht toch starten met een nieuwe ronde. Later op dag 15 weer een echo gehad en er zat links een mooie follikel van 18 mm. De cyste was verdwenen! En de Ovitrelle mocht weer worden gezet, we hadden weer een mooie kans!

Een aantal dagen na de Ovitrelle, begon ik enorme pijn te krijgen, links. Mijn ovulatie was al 2 dagen daarvoor geweest dus hiervan kon de pijn niet zijn. Ik heb het ziekenhuis aangegeven veel pijn te hebben maar moest hiervoorparacetamol slikken. Het kon namelijk ovulatiepijn zijn.. ik voelde aan alles dat dit het NIET was, inmiddels weet ik echt perfect hoe alles voelt. Uiteindelijk ben ik met veel moeite en pijn het weekend doorgekomen en heb ik maandag weer gebeld om aan te geven dat ik het niet meer volhield. Ik slikte al ruim 5 dagen de gehele dag door pijnstillers, sliep al dagen slecht en met een zwangerschapskussen, rechtop in bed. De pijn straalde uit naar mijn flank en rug. Op momenten lag ik echt te creperen en huilen van de pijn.

Ik mocht komen voor een echo die dag, en uiteindelijk bleek er links weer een cyste te zitten van bijna 5 cm! . Een eierstok is van zichzelf ongeveer 3 a 4 cm, dus waar de pijn vandaan kwam was wel duidelijk. Helaas is er niks aan te doen , ik had volgens de arts nog gewoon kans om zwanger te zijn/raken en alles zag er verder rustig uit in de baarmoeder en eileiders, geen eierstok torsie en de doorbloeding was goed, dus kon ik thuis weer door met pijnstillers en afwachten. Gelukkig zakte de pijn steeds meer in de dagen naar mijn NOD toe. Ik had weinig hoop meer op een goede ronde, en gezien de pijn zakte, wist ik eigenlijk al dat mijn menstruatie er aan zat te komen. (Een cyste slinkt of verdwijnt vaak tijdens menstruatie).

Exact 14 dagen na eisprong, werd ik zoals verwacht ongesteld, ronde 2 met injecties was gewoon KUT.

Vandaag op dag 3 weer een uitgangsecho gehad. En gelukkig is de cyste links met de helft geslonken naar 2 cm. Dit bevestigde voor mij natuurlijk ook waarom de pijn zo goed als weg is. Gelukkig heb ik weer groen licht gekregen voor een nieuwe ronde. En na een flinke huil, dip, baaldag... start ik vanavond weer met de GonalF injecties.

Ronde 18/ ronde 8 met hormoonstimulatie 💪🍀 kom maar op! 

1 jaar geleden

💪 vecht door kanjers!! En hou van elkaar!! Love you ❤️