Snap
  • Kind
  • kinderopvang
  • vies
  • buitenspelen

Zo blij met onze kinderopvang!

Heerlijk naar buiten en vies worden

Voor de geboorte van Ties hadden we als aanstaande ouders een heel lijstje met af te handelen bezigheden om ons klaar te stomen voor wat komen ging. Een daarvan was het regelen van de kinderopvang. We wisten al heel snel wat in onze ogen de ideale kinderopvang zou zijn: een opvang waar je lekker vies mag worden, eten uit de eigen tuin komt en waar je meer buiten dan binnen bent. Kortom: een agrarische kinderopvang. En even praktisch gezien, het was wel handig als ie op een van onze routes naar het werk zou liggen. Onze zoektocht kon beginnen!

De omgeving waar wij wonen (het oosten van Noord-Brabant) maakte de zoektocht een stukje makkelijker. Er duiken steeds meer agrarische kinderopvangen op, al zijn de plekken ook al vaak snel vol. De kinderopvang die het uiteindelijk geworden is, had vanaf moment één ons hart veroverd. Stel je voor: je bent een kleine uk en je mag naar een opvang waar de tuin zo groot is al een voetbalveld. Er zijn kippen, een pony, een schaap, cavia's en een heerlijke moestuin en kas. Je mag helpen met de dieren verzorgen en tomaatjes plukken. In de grote boerderijkeuken maak je daarvan samen met de leidsters een lekker soepje of smoothie. Buiten een zandbak die zo groot is dat wanneer alle kinderen er in zitten, er nog steeds heel veel plek is. En ook een glijbaan en genoeg buitenspeelgoed. Je kijkt uit over weilanden en akkers. Dus ook tractors zijn dagelijkse kost. En slapen? Dat hoeft niet perse binnen, er zijn ook buitenbedjes waar je in de frisse lucht heerlijk naar dromenland kunt gaan.

Je snapt het: wij zijn vanaf moment één superblij met onze kinderopvang. Ties ging in eerste instantie 1 dag per week, na een jaar twee dagen. En nu gaat lieve kleine Floor er ook alweer een aantal weken naartoe. Ze komen tevreden thuis van de opvang. Inclusief de halve zandbak. Want zeg je Ties, dan zeg je buiten spelen. En wat is het dan toch fijn dat ze daar zo lekker veel buiten zijn. Alleen als het echt te hard regent, te warm of koud is, blijven ze binnen. Met een gerust hart brengen we ze er naartoe en weten we dat we ze glimlachend weer op kunnen halen. Papa en mama een fijne dag op het werk gehad, Ties en Floor op de opvang😊