Snap
  • Kind
  • so
  • zmlkschool
  • cluster3

ZMLK-SCHOOL - het vervolg

Het zou een beetje een cliffhanger worden als ik niet ook nog een laatste vervolg zou typen dus komt ie; 

(mocht je nu de eerste zinnen lezen en denken waar heeft ze het over? De vorige blogs kun je teruglezen via mijn profiel hier op mamaplaats)

Inmiddels hebben we een rondleiding gehad op beide scholen. Een schoolkeuze gemaakt, taxi vervoer aangevraagd, nieuwe bso plek geregeld. 

Het enige wat nog moest gebeuren was Ivy vertellen wat er komend schooljaar gaat gebeuren.

2 weken lang hebben we het voor ons uitgeschoven. Maar begin van deze maand werd ik weer even keihard met de neus op de feiten gedrukt. De juf van hun huidige school belde. Of we het Ivy al verteld hadden. Die week zouden kregen ze namelijk de rapporten mee en kregen ze te horen naar welke klas ze volgend schooljaar gaan. Het werd dus echt de hoogste tijd om ivy in te lichten. Tijdens het avondeten was het zover. Ik bereidde me voor op een van de moeilijkste gesprekken die ik ooit zou voeren. Gevoelsmatig dan. Ik liet mijn partner het woord doen want ik kon het gewoon niet over mijn lippen krijgen. Maar het ging goed.. verrassend goed. Ze vroeg waarom en na wat uitleg leek ze te snappen waarom dit nodig is. We vertelden wat over de school en het lijkt oke. Voor het slapen gaan zei ze; ik vind het wel spannend om naar een nieuwe school te gaan, mag ik dan mijn knuffel meenemen? So far so good. Meer dan haar voorbereiden met alle informatie die we hebben kunnen we toch niet.

De inschrijfformulieren waren inmiddels ook officieel de deur uit en een gesprek met de gemeente over het vervoer stond ook gepland. Heel even was ik bang dat het afgewezen zou worden vanwege haar leeftijd. Omdat ze al 10 wordt. Maar gelukkig was het een fijn gesprek, veel begrip voor de situatie. En het taxi vervoer is nu toegekend voor 2 schooljaren.

Ze mocht 13-7 gaan kennismaken op de nieuwe school. Ze vond het spannend maar achteraf wel leuk. De dag daarna gaf ze aan dat ze zin heeft om naar school te gaan, de nieuwe school.         Dus eind goed al goed, hoop ik, voor nu. 

Ik zal updates blijven delen via instagram dus mocht je benieuwd zijn hoe het allemaal verder afloopt kun je ons altijd daar gaan volgen!

1 jaar geleden

Een zmlk is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Mijn oudste heeft ook op zo'n school gezeten

1 jaar geleden

Heb alle 3 de blogs gelezen maar nog steeds geen idee wat een ZMLK school precies is 😅