Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

zindelijkheid.

frustraties omtrent zindelijkheid van mijn oudste

okee dames. ik heb een probleem. Mijn oudste mannetje van 4 is sinds vorig jaar herfstvakantie zindelijk. Wat het plassen betreft gaat het prima. Eigenlijk nooit ongelukjes en hij gaat al netjes zelf naar de wc zonder verkleiner.. Maar het probleem is zijn ontlasting. hij houdt het net zo lang op tot hij echt moet. Met als gevolg dus heel vaak hele vieze onderbroeken want ja een luier hoeft hij niet meer om. Het is niet iets medisch want daar is al naar gekeken. Ik heb zelfs al forlax voor m gehad van de huisarts. ja dat hield de ontlasting zacht maar het probleem was er niet mee weg. Het is ook nooit hard ofzo. Maar meneer weigert het gewoon. Ik heb ook al de wc leuker geprobeerd te maken met leuke platen..gevolg dat meneer alleen daar maar oog voor had en helemaal al niets wilde doen. We weten op dit moment niet meer hoe we hem zover moeten krijgen dat hij als hij moet ook gewoon naar de wc gaat. hij hoeft van mij echt niet elke dag, dat deed ik vroeger ook niet maar gewoon gaan als hij moet zou al heel fijn zijn.

Dus dames... ik hoor graag tips van jullie

10 jaar geleden

Je kan ook tijdelijk afspreken dat hij om een luier vraagt wanneer hij moet. Het gaat van zelf wel weer over als hij zichzelf te groot vind. Het maakt voor hem en voor jou minder frustraties !

10 jaar geleden

Misschien boekjes voorlezen over poepjes en plasjes dat het heel normaal is. Denk verder er niet zo een heel groot punt van maken dat beangstigt hem misschien nog meer!! Succes..

10 jaar geleden

http://www.mamaplaats.nl/de-poeppoli-voor-kinderen/ ;-)

10 jaar geleden

oei ik hoop toch niet dat ik er dan ook nog mee zit. :( Wat vervelend voor je. ik had zelf ook problemen vroeger maar ik ging wel naar de wc en ik deed het niet in mijn onderbroek.