Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Zindelijkheid

Waarom is het zo lastig? Hoelang belonen? Hoe maken je poepen aantrekkelijk/makkelijker? en wanneer 's nachts droog?

Inmiddels hebben we het aardig op de rit.. de potjes training. Elize heeft echter goeie dagen en minder goeie dagen.  Als we visite hebben heeft ze duidelijk een minder goede dag.  We kunnen haar dan nog beter een luier om doen, want ze plast en poept dan echt niet op het potje. Poepen is sowieso al een lastig iets blijkt. Ze heeft 2x op het potje gepoept en voor de rest in haar onderbroek of luier.  Ik heb haar al gezegd wanneer poepen op het potje wat eng is ze ook best om een luier mag vragen, maar dat doet ze niet. Wanneer ze gepoept heeft in de luier of onderbroek dan ontkent ze dit ook wanneer we haar dit vragen. Is dit uit schaamte? Wil ze dat niet een schone onderbroek of luier? Vindt ze dat zelf dat niet vies? Blijkbaar! Bij het plassen is eigenlijk ook altijd haar onderbroekje nog wel een beetje nat, want de eerste druppels komen in haar onderbroek en dan komt ze bij pas bij ons dat ze moet plassen en gaat de rest in het potje.

Hoe zorg ik ervoor dat ook die eerste druppels  ook in het potje belanden? En hoe maak ik poepen op het potje makkelijker/aantrekkelijker? Hoelang houd ik het stickertje plakken en het belonen met cadeautjes aan?  Deden jullie je kind nog een luier aan bij visite? Want ik ben daar eigenlijk wel wat op tegen, vanwege het uitzenden van gemixte signalen. Hoeveel tijd heeft het jullie gekost voordat jullie kind overdag goed droog was en wanneer hebben jullie besloten ook ’s nachts de luier af te laten?

 Ben nu een ruime maand bezig, maar ben nog niet echt tevreden. Tja misschien wil ik ook wel te snel hoor. Ze is van de week  3 jaar geworden, dus ik vind niet dat ik teveel vraag. Ben erg benieuwd hoe dat bij jullie ging.

10 jaar geleden

Haar vader heeft haar al een aantal keer toch maar weer een luier om gedaan na vele ongelukjes en nu zegt ze dood leuk: Ik mag van papa in mn luier plassen!

10 jaar geleden

Hoi! 'k Heb er pas ook een blogje aan gewijd. 't Wil hier ook niet zo vlotten. We blijven gewoon maar proberen.

10 jaar geleden

RRR net een heel stuk getypt en nou staat het er niet. Tips die ik heb: - belonen, voor elke plas/poep een sticker plakken. - luier uit is luier uit, hij gaat dan ook niet meer aan. Ook niet als je even naar de winkel moet. En ja ik weet hoe eng dat is. - niet boos worden om een ongelukje. - let goed op de signalen die je kind afgeeft vlak voordat het misgaat. Als je die signalen ziet ga dan direct naar de wc. Onze zoon begint bijvoorbeeld te springen, terwijl onze dochter toendertijd altijd haar benen stijf over elkaar deed. - lukt het nu niet probeer het dan over een tijd (1 a 2 maanden) nog een keer. Beste kans dat het dan zo gepiept is. Ons mannetje (2 jaar en 8 maanden) is helemaal zindelijk, draagt ook geen luier meer tijdens het middagdutje. In de nacht wel nog maar die is ook 9 van de 10 keer droog. Dus we maken de luiers die we nog hebben op en dan is het klaar. Veel succes!!

10 jaar geleden

Onze meid is ook niet vies van poepen blijkbaar, want ze loopt er zo uren mee rond in haar onderbroek of luier :P De tip van het boekje kan ik wel eens proberen!