Snap
  • gezondheidkind
  • Fashion
  • educatie
  • dochter
  • zoon

Slippers voor kinderen: wel of niet doen?

En tips zodat jij de beste keuze maakt voor je kind!

De zon straalt, de temperaturen stijgen en de winterkleding wordt ingeruild voor luchtige, korte kleding. En laten we de ultieme zomerse metgezel niet vergeten: slippers! Ze zijn gemakkelijk voor elk moment. Maar als ouders stellen we onszelf de vraag: zijn slippers eigenlijk wel geschikt voor onze kleintjes?


Zijn slippers schadelijk voor kids?

Hoe fijn het ook is om open schoenen te dragen, volgens podotherapeut Jeroen Mulder is het verstandig om rekening te houden met bepaalde zaken.

  1. Gebrek aan ondersteuning: Eén van de belangrijkste zorgen bij het dragen van slippers is het gebrek aan ondersteuning voor de voeten. De meeste slippers bieden minimale demping en hebben geen stevige zool. Dit kan leiden tot problemen zoals platvoeten, pijn in de voeten, enkels en knieën, en een verhoogd risico op blessures.

  2. Slechte stabiliteit: Slippers hebben meestal geen band rond de hiel, waardoor de voet minder stabiel is tijdens het lopen. Dit kan het risico op struikelen en vallen vergroten, vooral bij jongere kinderen die nog niet volledig stabiel kunnen lopen.

  3. Blootstelling aan gevaren: Slippers bieden minimale bescherming voor de voeten en laten de tenen en de bovenkant van de voet bloot. Dit kan kinderen kwetsbaar maken voor stoten, snijwonden, brandwonden en het per ongeluk laten vallen van voorwerpen op de voeten.

Advies voor ouders

  1. Beperk de draagtijd. Moedig je kind aan om slippers alleen te dragen tijdens kortdurende periodes, zoals op het strand, bij het zwembad of in huis.

  2. Kies slippers met betere ondersteuning. Zoek naar slippers die een goede voetboogondersteuning bieden en een stevigere zool hebben. Vermijd slippers die te flexibel zijn zonder demping.

  3. Controleer de maat. Zorg ervoor dat de slippers goed passen en niet te los of te strak zitten.

  4. Overweeg alternatieven. In plaats van normale teenslippers, kun je overwegen om sandalen te kiezen met meer steun en bescherming voor de voeten. Er zijn ook speciale kinderslippers op de markt die betere ondersteuning bieden dan de standaardmodellen.

Trending op Mamaplaats: Uitdroging bij kinderen