Snap
  • Kind
  • zelfvertrouwen
  • Pesten
  • antipesten

Zelfvertrouwen geven aan je kindje.

Pesten.

Ik ben vroeger als kind enorm gepest, dit heeft/had zo dusdanig veel invloed op mij dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds met gevolgen hier van kamp. Ik zit lang niet meer zo in de knoop met mezelf als dat ik vroeger deed, maar ik zal nog altijd de bevestiging vragen bij mijn partner als ik een keer nieuwe kleding draag. 

Bang dat mijn kindje gepest gaat worden ben ik niet zo zeer. Wel weet ik en zag ik wat het met mijn ouders heeft gedaan in die tijd, als ik weer huilend van school af kwam. Dát gevoel moet echt verschrikkelijk zijn. Je wil niet toekijken hoe je kindje gepest wordt, maar ingrijpen ( ik spreek uit ervaring) maakt alles vaak nog erger. 

Ik ben dan wel bewust met mijn woordkeuzes tegenover mijn zoontje. Het minste dat ik als ouder kan doen is er voor zorgen dat hij stevig in zijn schoenen staat. “Je hebt lekkere dikke knijpwangen” zul je niet snel uit mijn mond horen komen evenals “Je krijgt niet nog een snoepje hoor, dan krijg je een dik buikje” 

Ik zal dan ook altijd alles in iets positiefs proberen te draaien. “Wat heb je toch een schattig koppie” in plaats van het zinnetje met knijpwangen. Komt op hetzelfde neer toch? En geloof mij, vanuit het diepste van mijn hart; dit kan een wereld van verschil maken onder de kinderen die al gepest worden. 

Ik ben er van overtuigd dat ik op deze manier mijn kindje kan bijbrengen dat hij écht een knap joch, dat hij écht een lief gezichtje heeft. En hij perfect is zoals hij is.