Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wie kent Noach, Abraham en David?

De toren van Babel, de ark van Noach, David die de reus Goliath versloeg met een steentje, de wonderen van Jezus... verhalen uit de bijbel, kennen jullie ze?

Of je nu een christelijke achtergrond hebt of niet, de bijbel is een - voor velen - bekend boek dat onderdeel uitmaakt van onze (lees)cultuur m.i. Ik lees mijn kinderen eruit voor, maar ik ben erg benieuwd wat jullie doen. Zie jij de kinderbijbel als een boek dat hoort bij christelijke ouders of als onderdeel van de cultuur? Lees jij je kind eruit voor?

10 jaar geleden

Ik ben zelf ook christelijk opgevoed en onze oudste zoon zit in groep 1 van een christelijke school. Op school krijgt hij nu de Bijbelverhalen en ik vind het lastig te bepalen om dit thuis ook nog op te pakken. Sommige verhalen zijn best heftig en bij het voorlezen laat ik hem vaak kiezen uit één van de zelf uitgekozen bibliotheekboeken.

10 jaar geleden

Ik ken de verhalen, ik ben zelf christelijk en gedeeltelijk Katholiek opgevoed. Quin gaat ook wel naar een christelijke basisschool waar hij de verhalen ook mee krijgt maar thuis doen we er eigenlijk niets meer aan.

10 jaar geleden

Dat klopt, haten is in de engelse taal vaak een minder zwaar woord dan in de nederlandse taal

10 jaar geleden

haha ja ik bekijk ze in het engels... in het Nederlands is de bewoording wat anders :)