Snap
  • Kind
  • spelletjes
  • mamaplaatscollab
  • jumbogames
  • speedwagon

Wie bouwt de grootste achtbaan?

Wie ons volgt op Instagram weet dat wij dagelijks spelletjes spelen. Met een gezin met heel veel verschillende leeftijden zijn spelletjes iets wat vrijwel altijd kan want ook al is een spelletje pas geschikt vanaf bijvoorbeeld 8 jaar dan is het wel mogelijk om voor de jongste de dobbelsteen voor de oudste te gooien. Zo na of voor het eten is het echt even een familiemomentje. Ik kan daar echt heel erg van genieten. Eerlijkheidshalve moet ik wel vermelden dat ik lang niet ieder spelletje leuk vind. Er zijn hier ook echt wel spelletjes het huis in gekomen die na een paar keer spelen door werden gegeven aan iemand anders, simpelweg omdat het niet was wat wij van een spelletje verwachten.

Een spelletje moet voor ons vooral leuk zijn. De gezelligheid staat voorop en moet het liefst met 2 spelers gespeeld kunnen worden maar ook met een flink aantal. Daarnaast moet het niet al te lang duren, urenlang een en hetzelfde spelletje spelen zit er gewoon niet in. Inmiddels weet ik ook dat een spel niet al te veel regels moet hebben om het gezellig te houden want hoe meer regels er zijn, hoe meer discussie er kan ontstaan. Last but not least vinden we het erg fijn als de speluitleg kort en bondig is.

We kregen van Jumbo Games twee nieuwe spellen, uit de nieuwe categorie van Jumbo Games: Family Board Games, toegestuurd. Een daarvan was Speed Wagon een superleuk nieuw bordspel waarbij het de bedoeling is om de vetste achtbaan te bouwen. Tactisch inzicht is hierbij absoluut een pre want door een juiste startlocatie te kiezen kun je snel extra punten verdienen.

Op de doos van het spel staat dat het spel geschikt is vanaf 8 jaar. Wat ons betreft klopt die aangegeven leeftijd goed. Er staat ook dat het spel 30 minuten duurt. Dat is echt een gemiddelde spelduur. We hebben diverse potjes gespeeld die veel sneller gingen en een enkele keer duurde het iets langer. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 4 spelers.

We hebben wel even geworsteld met de spelregels maar toen we het begonnen te spelen was al snel duidelijk wat de bedoeling was. Dit is zo’n spel dat leuk is om met je oma te spelen, met het hele gezin of met een groep vrienden. Inmiddels kunnen we wel zeggen dat dit spel een plekje heeft weten te bemachtigen in onze spelletjes top 10.

Zelf geef ik de kinderen voor Sinterklaas en voor Kerst altijd een gezamenlijk een spel. Ik ben nog op zoek naar welke spelletjes het dit jaar gaan worden maar mocht jij op zoek zijn naar een leuk spel om cadeau te geven of om zelf te spelen dan is dit wat ons betreft echt een aanrader! 

2 jaar geleden

In ons gezin zijn Ticket to Ride en Qwirkle grote favorieten. Mijn favoriete achtbaan is de Troy in Toverland. Ik maak heel graag kans op dit leuke spel! 🤩❤️🎢🎲🐘🤞🏼🍀

2 jaar geleden

❤️🙌🔥

2 jaar geleden

Heel leuk!! Hier zijn we ook fanatieke spelletjes spelers. Vorige week nog naar het spellenspektakel geweest in de Jaarbeurs. De leukste achtbanen vinden ze de achtbanen in Walibi. Het kan ze niet hard genoeg gaan. Van spelletjes vinden we Ticket to Ride het leukst. De junior en gewone editie spelen we graag.

2 jaar geleden

Ik houd niet van achtbanen!! Daarom ga ik alleen maar in een kinderachtbaan 😂 Dit spel daarentegen lijkt me wél geweldig 🔥🎢