Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Welke cadeaus?

De omschrijving zegt het al. Elk jaar weer bedenken wat geef je je kind op zijn/haar verjaardag? De telefoontjes die je krijgt na het versturen van de uitnodigingen, "weet je nog iets voor zijn/haar verjaardag", "heeft zij/hij dit al", "vind zij/hij dit ook leuk?" of de mensen die niets vragen en met een cadeau aankomen die ze of al hebben of waarvan je denkt "Wat moeten we hier nou weer mee". Zo ben ik zelf ook de 1e verjaardag van onze dochter bezig geweest. Ok aan opa en oma heb ik dit gevraagd, van die en die krijgt ze dat cadeautje. Wat een stress leverde dat op en dan nog is de cadeaus waarvan ze al iets had of helemaal niks mee kan. Dus de 2e verjaardag (afgelopen januari) hebben we het anders gedaan. Via www.lijstje.nl hebben we een lijst met cadeautjes gemaakt, van duplo, tot dekbedovertrekken, leesboekjes etc. Vervolgens hebben wij deze beveiligd met een wachtwoord en de link op de uitnodiging gezet. Zo had iedereen direct inzicht in de cadeautjes. Het handige van deze site is dat je zelf links erbij kan zetten van de winkel waar je het kunt kopen/bestellen. Vervolgens kunnen de mensen de cadeautjes afstrepen die ze gekocht hebben zodat je voorkomt dat er dubbele cadeaus gekocht worden. Zo voorkwamen wij de vele telefoontjes over de cadeaus en wisten we in elk geval dat het overgrote deel van de cadeaus geschikt waren voor onze 2 jarige meisje. Natuurlijk hebben we wel een enkel cadeau gekregen dat niet op de lijst stond maar dit kun je natuurlijk niet voorkomen. Voor ons was het in elk geval een super goede ervaring en heeft een deel van de verjaardag/cadeaustress weggenomen. 

Natuurlijk is het ook uitermate geschikt voor andere cadeaulijsten, Sinterklaas,Kerst, huwelijk noem het maar op! 

10 jaar geleden

Wat een idee! Wij zelf maken al jaren schriftjes. Als de boeken van Sint/kerst enz. weer uit zijn, gaat mams knippen en plakken, zo kan iedereen er wat uitscheuren en komen ze idd niet allemaal met het zelfde aan. Bij ons zijn ze namelijk in februari jarig en dan weet je na alle feestdagen ook niet meer wat te geven.

10 jaar geleden

Wel zo prettig, want je verzuipt soms bijna in het speelgoed e.d.

10 jaar geleden

Ja ook dat hebben we inderdaad gedaan. Mensen worden vaak zelf ook creatief zodra ze een 'wat duurder' cadeau zien staan en deze dan inderdaad gezamenlijk kopen.

10 jaar geleden

Klinkt goed! Misschien ook een idee om meerdere mensen samen 1 groot cadeau te laten kopen? Zoals bijvoorbeeld een nieuwe fiets o.i.d.