Snap

Wel of geen Kerst op school, nog een moeilijke keuze..

Wat een dilemma zeg al die feestdagen met kinderen... Laat het maar lekker snel januari zijn.. Ziek, moe, hyperactieve kids, etc

Al voordat Sint in het land was, was het kwakkelen bij de kids.. op en af ziek, moe, beter etc... Toen kwam de grote dag 4 dec Sinterklaas op school.. en de oudste had oorpijn, slecht geslapen en was doodmoe.. (hij heeft zowieso al een laag energielevel).. tsja ik wil m natuurlijk niet zn eerste sinterklaasfeest op school ontnemen, maar ziek naar school is ook niet alles.. uiteindelijk de compromis.. naar school tot sinterklaas was geweest en dan direct erna ophalen. Hij was doodop.

Nou vanavond is het Kerstfeest op school.. maar deze keer gaat mn oudste er niet heen, ondanks dat het zijn eerste Kerst is..

Hij is al de hele week moe en chaggie.. blijft kwakkelen... en om meerdere redenen denk ik dat het beter is als die niet gaat.

Naast het feit dat die veel te moe is, ligt die normaal gesproken altijd al om 6 uur in bed elke avond.. kerstdiner begint pas 6 uur.. en tsja iets later naar bed wil best wel een keer, maar voordat het af is en je hem thuis hebt, duurt het nog even voor je hem in bed kan leggen.. kortom oververmoeid kind die ik de rest van de week ziek kan melden.

Dan maken een aantal ouders hapjes.. omdat mijn oudste een stofwisselingsziekte heeft mag hij waarschijnlijk bijna alle hapjes niet hebben.. dat zou betekenen dat ik zelf hapjes moet gaan maken.. normaal zou dit geen probleem zijn, maar nu ik bijna 35 weken zwanger  ben mag ik blij zijn als ik ons eigen avondeten op tafel krijg.

Dan zat ik nog met het vervoer probleem..  Eerst smorgens naar school en weer ophalen.. smiddags toneelvoorstelling van de meesters en juffen, dus 2e keer heen en weer... en dan om 6 uur dus nog een 3e keer heen en weer.. Of ik moet iemand anders vragen steeds te brengen/halen of ik moet zelf hoogzwanger met 3 kids heen en weer... (en ook de anderen liggen lekker altijd 6 uur in bed).. Vervolgens als die er in ligt kan ik hem de rest van de week ziek melden van school omdat hij te moe is om dan te gaan.

Dan denk ik dat ik mn oudste er nog niet eens een plezier mee doe, want door die stofwisselingziekte heeft hij lange tijd afkeer voor eten gehad.. het gaat nu al een stuk beter... (ik mag blij zijn als hij op goede dagen 2 boterhammen, 100 gr warm eten + toetje en zn tussendoortjes eet +  zn flesje drinkvoeding).. want voorheen kreeg ik er nog geen hap eten in... (maar dat is een heel ander verhaal)..

Het is dus best een dilemma om een goede keus te maken.. enerzijds wil ik de oudste zijn eerste Kerst feest op school niet ontnemen maar anderzijds denk ik niet dat het nu een goed idee is. Volgend jaar zien we wel weer verder.. in elk geval is hij dan ouder, mama niet meer zwanger en gaat het vast een heel andere dag worden.

7 jaar geleden

Inderdaad nog een jaartje wachten, zou ik doen