Snap

We have survived again!

Ik weet niet wie het ooit heeft verzonnen maar die schoolvakanties kunnen wat mij betreft worden gehalveerd!

... Ik roep het wel heel hard maar eigenlijk heb ik het zelf gecreëerd, van die verwende kinderen die zichzelf in geen enkele vakantie zelf kunnen entertainen.

Eerlijk is eerlijk tot afgelopen week heb ik onze meiden bijna alle vakanties er doorheen geloodst met leuke tripjes, lange vakanties of creatief gedoe ... een week voor de dames hier vakantie kregen vertelde ik mijn paps dat ik er enorm tegenop zag waarop mijn o zo wijze vader die nooit commentaar levert op onze opvoeding zei: je hebt ze veel te veel verwend, ze waarderen het niet, leren de waarde niet kennen en hebben elke vakantie hogere verwachtingen dan die daarvoor! BAM dat hakte er even flink in...

Ik heb 2 dagen met een knoop in mijn maag gelopen, slapeloze nacht gehad en bedacht uiteindelijk dat mijn paps gelijk had. Elke vakantie wordt het gekker, duurder en aan het eind van de rit zijn ze de helft vergeten van wat ik ze door hun strot heb gegoten. Dit moet toch echt anders kunnen en ik heb mezelf dan ook voorgenomen om deze vakantie mijn entertainment stop te zetten... en hoe heerlijk was dat! 

Elke ochtend gewoon wakker worden zonder volgestopt programma = in ons geval uitslapen tot 10 uur of 10.30 uur! Daarna gewoon heerlijk in pyjama voor de tv een brunch erin gooien, beetje opruimen, douchen en daarna alweer aan het avond eten beginnen.... De meiden begrepen er helemaal niks van... hun o zo gestructureerde moeder, boordevol leuke plannen was nu gewoon tot we uur in pyjama aan het keutelen , wasje erin aan het doen of een puzzeltje maken met de kleine en op dag 3 hadden ze het door: Gaan we serieus niks doen ... Ik verveel me .... kan ik dat voor jou doen? Van die laatste vraag viel ik bijna van mijn stoel en heb toch maar even gekeken of ze geen koorts hadden...

Van verveling komt creativiteit en dat bleek ook wel... puzzelen is ook gezellig met z'n allen, telefoonhoesjes pimpen naar je eigen stijl of op de dagen dat het niet heeft geregend een simpele, heerlijke wandeling met de hond door het bos en eens kijken wat je daar allemaal weer kan vinden!

Al met al... die vakanties mogen dat mij betreft nog steeds gehalveerd worden, zoveel weken in het jaar gaat mij dit niet lukken... maar dit was tot nu toe de relaxte vakantie ever!

7 jaar geleden

Heb mezelf bedacht dat ik vroeger een gat in de lucht sprong met 1 dagje afdeling ... nu niet je bijna elke week zoiets doen om ze tevreden te houden....

7 jaar geleden

Nou echt hè gelukkig ben ik in mijn hoofd alweer ( of nog steeds) 25

7 jaar geleden

Ik herken mijzelf compleet in jouw verhaal. Ook ik zorg dat mijn kids zich geen moment hoeven te vervelen op welke dag zij ook vrij hebben. En nu op zo'n luilekkerdag vervelen ze zich kapot haha. Ze moeten het maar even leren.

7 jaar geleden

Haha zo zie je maar weer, als moeder ben je ook nooit uitgeleerd ;) Fijn dat je zo toch hebt kunnen genieen van de vakantie :)