Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

We doen een boekje open...

Ieder kind heeft wel favoriete boekjes. Die favorieten zijn er ook bij ons, maar het worden er nu wel heel veel...

Elke 4 weken zijn we bij de bibliotheek om weer een nieuw voorraadje te halen. Dankzij Boekstart zijn de kinderen al lid van de bieb vanaf hun geboorte (zo ongeveer) en sinds ze baby zijn worden er boekjes bekeken. Eigenlijk hebben we er genoeg thuis, van ons zelf, maar de variatie is zo leuk. En frappant genoeg is er elke keer tussen de nieuwe tien wel eentje (en vaak meer) bij die topper wordt. Was dat de vorige ronde 'Dat lust ik niet' van Lauren Child, met Karel en Lola in de hoofdrollen, nu hebben we Grommige Gruf. En die doen we met stemmetjes. Maar nu vindt vooral mijn dochtertje het boek zo leuk dat ze bij het wakker worden vanmorgen als eerste zei: 'Jij Grommige Gruf, ik konijntje zijn' om het verhaal na te spelen. Af en toe wordt er gesouffleerd, maar met de plaatjes erbij komt ze een heel eind. Haar broer is nog iets meer gecharmeerd van 'Er was eens een vosje'. En ook dat levert woorden en zinnen op, die op de gekste momenten worden toegepast. We reden dit weekend in de buurt van Dordrecht en daar zag hij een soort fabriekstorens. Nu ging dat boek van 'Er was eens een vosje' over allerhande soorten torens: de Eiffeltoren, een vuurtoren, een wolkenkrabber, pagode's etc. en wordt elk stukje bij een toren afgesloten met 'dag mooie toren tot een volgende keer' behalve eentje. Vanaf de achterbank: 'Hey mama, fabriekstorens! Dag vieze toren, tot geen volgende keer!' Lekker bijdehand. Zo kan ik nog wel een poosje doorgaan: de Wiebelbillenboogie, Kleine Uil, boekjes van Anna... Hebben jullie ook van die (prenten)boeken die zo in de smaak vallen?     

10 jaar geleden

Wij gaan ook af en toe naar de bibliotheek ( ook weleens een blog over geschreven ). Bij ons was 'Fiet wil rennen' echt een succes. Verder vinden ze de Bobo allebei geweldig.

10 jaar geleden

Wat een goed idee om de bibliotheek in jullie ritme op te nemen! Het is heel goed voor de taalontwikkeling om te lezen! Je merkt het verschil echt wanneer de kleintjes naar de basisschool gaan! Ook leren ze om geconcentreerd bezig te zijn. Bij ons is poep en plas helemaal hot met daarbij het boekje: `Hoe zit dat` een boekje over allemaal verschillende mensen die naar de WC gaan en natuurlijk erg leuk geillustreerd!

10 jaar geleden

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft :) en dan vooral de geluiden die ik er bij maak als ie bij de verschillende dieren ontdekt wat voor poepies zij doen (RAATSJJ van de duif en RATATA van de haas) konijntje huppel, woezel en pip en Nijntje zijn favoriet.