Snap

Wat zullen we vandaag doen?

Heb jij dat ook? Dat het met slecht weer veel lastiger is om erop uit te gaan met je kids? Mijn lijstje van voordelige binnenactiviteiten.

Regen, kou, ellende. Je kent het wel. Of het nu winter, herfst voorjaar of zomer is. Er zijn zo van die dagen dat je je liever niet buiten wilt wagen. Of je nu net als ik in een appartement driehoog woont, of in een huis met een tuin, naar buiten gaan is allerminst aantrekkelijk. Een speeltuin bezoek, of even lekker ravotten in de tuin -of op het balkon- verdwijnt van je lijstje opties. Wat nu?! Mijn activiteitenlijstje voor koude en natte dagen, die wel een paar stappen buiten de deur vragen, maar toch voor een leuke afleiding van al het spelen in huis zorgen.

De bibliotheek
Heel verantwoord, een bezoek aan de bieb. De plek waar je je te buiten kunt gaan aan boeken, maar als je het treft ook genoeg leuks is voor je kleintjes. Hier in de stad zijn diverse bibliotheken. Ik probeer af en toe een andere te bezoeken. Zo blijft het leuk. De ene bieb heeft hoekjes waar de kindjes in kunnen lezen of zitten. De andere heeft een kindercomputer die ook altijd heel leuk is. We lezen een boekje, kiezen er een paar uit voor thuis en genieten van de aanwezigheid van andere kindjes en hun mama’s.

De dierenwinkel
Een bezoekje aan de dierenwinkel. Zo één waar ze levende dieren hebben, heeft iets magisch. Bij voorkeur is de winkel zo groot mogelijk en moet er een tocht afgelegd worden voor je op de plaats van bestemming komt, maar ook een dierenwinkel waar je recht op de aquaria afloopt is leuk. Mijn kleintjes kunnen gebiologeerd kijken naar al dat moois. Bij ons in de buurt zit Avonturia de vogelkelder, helemaal geweldig met kids, super veel dieren en nog gratis ook. Even een kopje koffie halen voor mama en we hebben onze buiten de deur activiteit weer gehad!

Die vriendin die kinderen in de leeftijd van jouw kroost heeft
Verandering van spijs doet eten zeggen ze. Dat geldt ook voor een andere omgeving en ander speelgoed. Of hetzelfde speelgoed met andere kinderen. Ga eens op bezoek bij een vriendin met kinderen, of nodig ze bij je thuis uit. Vaak wordt er heel leuk gespeeld als ze samen zijn. Of er ook echt koffie gedronken wordt en een kans is om bij te kletsen is vraag twee, maar hey, alles voor een dag waarop jouw kroost elkaar niet in de weg zit hè?! Hier zie ik dat speelgoed opnieuw ontdekt wordt, nieuwe vaardigheden toegevoegd worden en ik even niet alleen met klein grut, maar ook een volwassen gezicht zit. Een winwin zou ik zeggen!

Het winkelcentrum
Een overdekt winkelcentrum wel te verstaan. En dan doelloos een rondje lopen. Geen lijstjes meenemen en vooral achter je peuter aan hobbelen. Van winkel naar winkel, van muziekmakendbewegendhobbelding dat op muntjes loopt naar speelgoedwinkel. Ontdekken wat er te ontdekken valt en je kleintjes trakteren op een ijsje, of warme chocolademelk -net waar ze zin in hebben-, tijdens de verplichte koffiestop.

Indoor speeltuin
Medemama’s hier hebben al hun eigen ideeën over het al dan niet bezoeken van de indoorspeelparadijzen laten horen. Mijn ervaringen zijn heel verschillend. De ene keer is het geweldig, de andere keer wil ik het liefst direct rechtsomkeert maken. Wat ik ervan vind, maakt meestal niet uit. Het is de blijdschap op de snoetjes die telt en dat zit meestal wel goed!

Het zwembad
Deze staat bij mij nog hoog op de to do lijst. Met een wederhelft die het nut van (recreatief) zwemmen niet ziet, is dit wel wat lastiger te realiseren. Alleen met twee boefjes van kinderen ga ik het niet doen, maar misschien dat ik ze maar eens afzonderlijk mee moet nemen. Met de oudste ben ik al wel eens geweest en dit was zeker voor herhaling vatbaar.

Wat zijn jouw ultieme het-weer-is-druilerig-en-vies-wat-zullen-we-nu-weer-eens-doen tips?

7 jaar geleden

Leuke tips! Thuis maken wij het ook vaak gewoon gezellig. Kopje thee, koekjes... Tikkertje spelen in huis, een hut bouwen onder de tafel, you name it! Maar jij had ook een paar leuke tips, om te onthouden!

7 jaar geleden

Leuk om te lezen! Tot nog toe vermaak ik me meestal nog wel met ons zoontje binnen. Lekker krassen met wasco, Ik die torens bouwt van blokken die hij lekker om mag gooien, verstoppertje en ga zo maar door. Maar als het weekends bagger weer is gaan we altijd naar opa en oma. Ook als we geen speelgoed mee hebben heeft hij daar altijd de dikste lol! Bijkomend voordeel: papa en mama kunnen even rustig samen een bakje koffie doen ;)

7 jaar geleden

Ik verzin ook vaak iets om te knutselen. Als ik in de action loop neem ik vaak wat mee voor een druilerige dag. Dan heb ik alvast iets staan als de gelegenheid zich voordoet. En gezellig koffie drinken en een gebakje eten doet het ook altijd goed inderdaad. Samen soppen? Wij hebben laatst samen de ramen gewassen, dat vond Elfa geweldig, dus misschien dat een andere schoonmaak activiteit het ook goed doet. Voor jezelf wordt het zo ook nog eens veel leuker en gezelliger, alleen wel een water ballet, hahaha.