Wat word ze snel (eigen)wijs

Ja het woordje "eigen" staat tussen aanhalingstekens want ze is zoo wijs voor haar leeftijd :D Schrijft de over trotse moeder.

Megan benoemt echt alles al en ze is heel goed te volgen zelfs voor wild vreemden. Ze heeft praatjes voor 10, zo geweldig schattig!

Oke, de L spreekt ze uit al een J...........Jamp, Jopen, Jicht (onder titeling: Lamp, Lopen, Licht) de W is een B.....Boeten, Beten enzenz

Maar echte verbasteringen maakt ze niet en elk woord wat je vraagt: zeg dit eens. Doet ze met een grote lach. Ook maakt ze hele zinnen......wat zeg ik hele verhalen! Ook zingt ze met de radio mee of begint ze in ene uit zichzelf te zingen.

Uitspraken als:

  • neem me niet kwalijk mama

-Megan helpt je wel

-Mama/Papa niet boos zijn, Megan lief doen

-Megan huilen, Megan verdrietig

  • Zus heeft honger, nu een flesje maken mama

-Megan 4 jaar! (mama: nee Megan is 2 jaar) Nee hoor! Echt niet Megan 4jaar!

Zijn heel normaal en zo heeft ze nog veel meer hilarische uitspraken waar we een boekje van kunnen bundelen.

Wat zeiden jullie kleintje toen ze zo'n 2,5jr waren?

Oja en we hebben haar in de auto ook wat geleerd...: Rood is Stoppen, Groen is door rijden en Oranje is GAS GEVEN......Wat zegt ze nu als het oranje is: Papa! GAS GEVEN!

 

10 jaar geleden

Ik vind mijn dochter ook al zo wijs en ze moet nog 2,5 jr worden. Ik denk dat de kids van tegenwoordig steeds sneller wijzer worden. Ik heb één keer zo moeten lachen in de supermarkt. (Als mijn dochter wat stouts deed zei ik altijd "Pas op he" met mijn wijsvinger omhoog). Mijn dochter zat in het winkelwagentje en ik zei tegen haar dat we vlees gingen halen ze zei "Nee hoeft niet" ik zeg "We hebben toch vlees nodig bij het eten" deed ze net als ik boos kijken vinger in de lucht en zei ze "Pas op he!" Ik moest zo lachen..dus die zin zeg ik niet meer tegen haar, want het werkt niet meer haha. Ze zeggen echt de moeilijkste woorden en zinnen na. Ben af en toe nog steeds verbaast wat ze allemaal al kan zeggen. Leuk is dat he :) Wat ze tegenwoordig ook wel eens tegen mij zegt "Mama je luisterd niet" of "Mama je moet luisteren" daar reageer ik maar niet op, want dat ik mijn zinnetje als ze straf krijgt..anders werkt dat ook niet meer.