Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wat vindt jouw kindje van een prik?

Niemand houdt  ervan om geprikt te worden. Even wegkijken of op je tanden bijten. Vooral voor veel kinderen is dit vaak een drama. Alleen bij het aanzien van de naald springen de tranen al in de ogen.

Maak er vooral zelf niet een groot ding van dat jullie een prikje gaan halen. Wanneer je een kindje van te voren uit gaat leggen wat er allemaal gaat gebeuren en dat het pijn kan doen wordt het te beladen en dat is natuurlijk nergens voor nodig. Eenmaal aangekomen bij de dokter kun je vertellen dat er straks een naaldje even kort in zijn of haar arm komt en als die eenmaal weer eruit is, hij/zij een beloning krijgt.

Vroeger toen ik zelf een prikje ging halen vroeg de dokter altijd of mijn moeder me vast wilde houden. Dit deed mijn moeder niet, zij had hier goed over nagedacht. Het prikje was iets naars en dit kreeg ik van een onbekend en in mijn ogen, een eng persoon. Wanneer ik ging huilen en het prikje over was kon ik terug naar de veilige plek, bij mijn moeder en werd ik getroost. Op deze manier was ik op het "nare prik moment" niet bij mijn moeder waardoor ik daarna snel getroost was als ik weer bij haar was.

Er zijn vaste vaccinaties die een baby krijgt, als de ouders daarvoor kiezen. Soms treed er een virus op en dan moeten opeens kinderen of ouderen van een bepaalde leeftijd ingeënt worden. Hiervoor word je dan opgeroepen.

Heb jij ook manieren die helpen om je kindje te troosten of rustig te houden?

10 jaar geleden

Onze zoon heeft kanker gehad en dus heel veel prikken gehad en onder narcose geweest. Maakt je kind niet bang, ga er niet teveel op in. Het hoort erbij en maak er zelf geen drama van. Rust werkt door op je kind. Een dikke knuffel en kus werkt geweldig nadien. Een hele mooie pleister is een goede beloning. Wat ik graag nog wil meegeven is dat het snel moet. Ga er geen ellenlange toestanden van maken maar pak door. Des te korter is de stresstijd voor je kindje. Succes alle mama's en papa's. Blijf ook vaccineren. Kinderen met een lage weerstand (door oa kanker) kunnen sterven door mazelen, bof, rode hond etc. Wij leveren dagelijks een gevecht met lage weerstand.

11 jaar geleden

Ons meisje van nu ondertussen 3 1/2 jaar oud heeft al heel wat prikjes moeten hebben, en is al behoorlijk gewend in het ziekenhuis... en bij ons in het ziekenhuis zit een milo en de prikpolie zit er bijna naast en die verkoopt van alles en nog wat, en vooral die grote helium balonnen zijn natuurlijk helemaal geweldig.. wanneer ik nu vertel dat we weer naar het ziekenhuis moeten voor een controle en een prik, dan zegt ze gelijk er achterna; 'daarna naar kleine winkel ballon halen'.. wij belonen haar dus gewoon elke keer na een vervelend moment in het ziekenhuis.