Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Wat te doen in de winter met je kids?!

Wat moet je toch met je kids doen als het winter is.. Ik merk aan mijn gezinnetje dat we hier nog regelmatig over struikelen...

We wonen redelijk afgelegen, dus het is ook niet dat we zo even naar Ballorig rijden (wat ons dochtertje overigens geweldig vindt).

Vervelen we ons? Dat niet. We hebben het altijd super gezellig en een dagje thuis doorbrengen is geen probleem. Ons dochtertje Sara heeft veel films waar ze geen genoeg van kan krijgen. Ik denk dat ze Nemo nu onderhand al 16 keer heeft gekeken en vanochtend vroeg ze er weer naar. Zucht.. Toch merk ik de laatste tijd dat ze wel behoefte heeft aan iets nieuws. Ze is nu bijna 3 jaar en begint nu ook wel echt voor haar mening uit te komen. Gelukkig is ze wel heel makkelijk. Ze wilt bijvoorbeeld het liefst constant buiten zijn. Ze vraagt minimaal 3x per week of we naar de eendjes gaan om ze brood te geven. Zelfs in een sneeuwstorm zou Sara nog naar buiten willen denk ik..

Afgelopen weekend zijn we wat dingen gaan verzinnen om binnen te doen. Zelf kwam Sara met het idee om mij een make-over te geven, wat niet helemaal goed afliep dus om dat nu elke dag te gaan doen is niet helemaal volgens plan.. Toen kwam mijn vriend met het idee om een tent te gaan bouwen met onze oude gordijnen. Dit vond Sara natuurlijk helemaal te gek. Fun fact: op het moment dat ik dit aan het schrijven ben, zit ze in haar tentje. Ik mag er met het schoonmaken ook absoluut niet aan zitten. Ze vraagt ook elke avond weer of ze in “de tent” mag slapen. Het is echt super schattig.

Nu is het zo dat ik super benieuwd ben naar wat voor activiteiten jullie met jullie kids doen in de koude periodes. Zo moeders onder elkaar kom ik vast op genoeg leuke nieuwe dingen!

7 jaar geleden

Tja... de oudste twee (5,5 en bijna 4) spelen het liefst lekker thuis, altijd al gehad. En ze vermaken zich heerlijk! De jongste is nu 24 maanden en kan zichzelf slecht vermaken. Maar ik zit nu met school van de oudste en peuterspeelzaal van de tweede, dus heb ik me aan die tijden te houden. ;) Gelukkig kan hij wel lief met z'n broer spelen van bijna 4. Die heeft samen met z'n zus zoveel fantasie, daar hebben ze mij niet voor nodig. :p En ik moet zeggen dat ze met dit weer ook gewoon lekker buiten spelen.

7 jaar geleden

Gewoon wel lekker veel naar buiten! Is namelijk super gezond! Zelfs als het regent.. kaplaarzen aan en opzoeken die plassen! Daarna thuis lekker een warm bad! En als het droog is kan je dezelfde dingen doen die je in de zomer ook doet (behalve buiten zwemmen dan)

7 jaar geleden

Jazeker! Ik heb alles even opgeschreven en dan weet ik zeker dat er wel wat tussen zit wat ze leuk gaat vinden haha. Oeh, dankje voor de tip, ik ga het is even googlen!

7 jaar geleden

Herkenbaar hoor! Al veel leuke ideeën gezien ook.????. Wat wij nu doen zijn de volgende dingen: verven, kleuren, tent bouwen (van dekens), zaadjes bij plantencentrum halen en in kweekbakjes stoppen (tuinkers doet het altijd goed), dromenvanger maken, collage maken van allerlei dingen uit folders en dierenyoga. Veel van mijn ideeën heb ik uit het boek 'papa speelt mee'. Ik dacht dat dit ook wel voor mama geschikt zou kunnen zijn????.