Snap
  • Kind
  • ontwikkeling
  • peuter
  • woordjes
  • praten
  • Babyboy

Wat kan Kenji allemaal met 18 maanden

Kenji is ondertussen alweer 18 maandjes. En wat gaat de tijd toch snel! Het is dat ik van elke scheet een foto maak, en dat je echt terug kan zien hoe klein die was anders zou je het echt niet zeggen. In die 18 maanden is hij ontzettend hard gegroeid en heeft zijn ontwikkeling een flinke spurt gehad.

Maar wat heeft Kenji allemaal dan geleerd? Hij heeft een paar woordjes al geleerd. En het praten gaat ook wel een beetje langzaam, maar dat komt waarschijnlijk omdat wij 2/3 talen tegen hem praten. Dus daar hebben we gewoon nog even geduld mee. En ja hij kan nu veel meer dingen natuurlijk dan 18 maanden geleden. En meneer zijn karaktertje komt dan nu ook echt naar boven.

Woordjes

Naast het gebrabbel wat verdacht veel lijkt op het taaltje van de sims. Kan Kenji nu ook een paar woordjes zeggen. Zoals: mama, papa, opa, kat, dit, koekoek, tut, hallo, doei, en no no no no haha. Dit zegt papa altijd als hij iets stout doet. Of als hij weer eens gevallen is dan wijst hij boos naar de grond en zegt :’ no no no no”. Zijn kleine vingertje druk bewegend om extra kracht bij te zetten dat de grond stout is omdat hij door hem is gevallen.

Zinnetje door drijven

Jawel de driftbuien zijn aanwezig. Als meneer iets niet mag dan gaat hij jengelen. En hij weet nu al heel goed wat hij wel en wat hij niet wilt. Dan word zijn lichaam slap als ik hem op wilt tillen, dikke krokodillentranen, en schreeuwen. Maar daar gaan wij natuurlijk geen gehoor aan geven haha. Meestal laat ik hem even uitrazen en als hij dan nog steeds huilt dan krijgt hij zijn tutje, en dan is het snel klaar. Maar ik ben een beetje bang dat hij mama’s karakter heeft haha.

Snap

Dansen

Meneer houd van de tv en vooral van muziek. We hebben het een paar keer gezien dat hij ook echt aan het dansen is. Nouja op zijn manier dan. Ik vind het meer op een houten robot lijken, maar hij doet zijn best. En het ziet er ontzettend schattig uit.

Met bestek eten

Vanaf kleins af aan vond hij bestek al erg interessant. Vooral de lepel en vork. En wou ons maar al te graag nadoen. Hij kan nu zelfstandig met een vork en lepel eten. En dat gaat hem goed af. Natuurlijk beland er nog wel eens eten op de muur of plafond. Maar het begin is er in ieder geval. En ja soms laat hij zijn bestek links liggen en eet hij van zijn bord alsof hij een hondje is haha.

Snap

Papagaai gedrag

Alles wat wij doen moet Kenji na doen. Soms kopieert hij woorden en soms kopieert hij ons gedrag. Sla ik op een kussen, moet hij dat ook doen. Dip ik mijn patat in de mayo, wilt hij dat natuurlijk ook proberen. Ik vind het echt zo schattig. Ook al ben ik met iemand anders in gesprek en zeg ik een bepaald woord, dan moet hij dat ook even hard eruit gooien. Dus we moeten nu echt goed gaan opletten met wat we zeggen haha.

Hoe oud waren jouw kinderen toen ze “goed” konden praten?

www.marushilifestyle.nl

Mijn dochtertje is net 1 jaar en een maand (13 maanden) ze begint net met zelfstandig los te lopen en kan al een paar woorden zeggen zoals ja, die, dit, deze en papa en mama, lopen was ze vanaf kerst al aan het oefenen met zo'n loopwagentje van vtech en op de trap helemaal naar boven kan ze ook klimmen 😅 vind dat zelf nog te snel maar ik kan haar niet tegen houden en ik merk goed als ze ergens aan toe is dan leert ze het makkelijker