Snap
  • Kind
  • Voeding

Wat kan een kleine het je toch moeilijk maken hé!

Onze kleine meid houdt ons voor de gek, en niet zo'n beetje! De frustraties lopen steeds hoger op, wat doen we toch verkeerd!?

Het is sinds een aantal maandjes dat ze enorm kwakkelt van goed eten naar slecht eten. Maar was ze de laatste tijd toch heeft, we worden er in ieder geval enorm gefrustreerd van! Ze wilt gewoon NIET meer eten, en niet eens meer proberen of iets. Ze is nu 1,5 jaar en altijd heb ik gelachen als mensen zeiden; let op, daar zit pit in! Toen ze als baby'tje nog lekker bij me lag, dacht ik; waar praten ze over? Hoe kan je dat nou zien!? Nu denk ik; ze hadden allemaal gelijk! ;)

Maar back to food, het is dus een regelrecht drama. Vorige week waren we het flink moe, want ik doe elke keer netjes de moeite om een lekker vers potje te maken, en vaak kan ik haar deel regelrecht de kliko in gooien. Dit geldt trouwens voor alle maaltijden, ook boterhammen, crackers, beschuiten en ga zo maar door, mevrouw wilt het niet! Wat het extra raar maakt, is dat ik vrijdag van het kdv een appje kreeg, alle boterhammen op vandaag! Daar had ze de dag ervoor ook niet willen eten, en nu ineens wel. Ik dacht; yes, wat haar ook dwars zat, het is weg! :) Helaas begon ze zich weer hetzelfde te gedragen en at ze weer niet, ook niet bij mijn ouders.

Vandaag veel extra fruit en een yoghurtje meegegeven, omdat ik niet meer begrijp hoe die kleine meid nog zo vol leven kan zitten. Toen ik ze op ging halen, zeiden ze me voorzichtig; ze heeft alle 4 haar boterhammen op vandaag (ze eet er 's ochtends en 's middags). Ik haal ze net na de middag op en ik had na het werk gauw mijn auto ingeruild voor mijn fiets, vinden ze geweldig! Ik fietste naar huis en raakte steeds meer gefrustreerd, wat doen we toch fout!? Ik dacht; wie weet had ze last van haar tandjes en is het vandaag weer over. Vol goede moed kookte ik gewoon weer voor haar mee, want dat doe je toch elke keer. Maar ook dit maal wilde ze niet eens proeven, geen soep of niks! Ze huilt continu tijdens het eten en ik, ik ben echt ten einde raad, ik weet het echt niet meer. Waarom daar wel en bij ons niet? Gelukkig bij mijn ouders ook niet, anders zou ik denken dat het écht aan ons zou liggen.

En elke keer ga ik terug, zou ze zich niet lekker voelen dan? Nja wel raar dat ze niet eens probeert.. Zou het zijn zoals de mensen altijd gezegd hebben; dat wordt een pittige tante, wat ze inmiddels ook wel is.. Maar we zitten dus een beetje met grote frustraties in huis, het is gewoon niet meer gezellig met het eten, het moment waarop onze oudste altijd lekker haar verhalen met ons deelt, en dat gaat nu gewoon niet zo goed. Ik mis het ook wel, dat eten zonder problemen.

 

7 jaar geleden

Ik heb 2 dochters van 12 en 24 maand, ze hebben ook periodes dat ze weinig tot niet willen eten, wij geven ze iets om te spelen en dan gaat eten er goed in. Bij de jongste speelt ook vaak mee dat er appelmoes er op moet

7 jaar geleden

klopt, en over het eten hebben zij de macht. Niet wij. Gisteren aten we zuurkool met spekjes. Nou dat ging er geweldig is. Andere dagen eet hij nauwelijks wat en dat heeft hij weer zo'n dag dat hij alles op eet en nog meer wil. Het is gewoon het beste om er niet jouw probleem van te maken ;).

7 jaar geleden

Soms doet een tv wonderen hé, ik snap je helemaal. Ons kleine meisje kijkt 0,0 tv, waar haar grote zus het liefst een hele dag tv kijkt. Ik ben er blij om, maar soms.. Ze is erg druk van haar zelf, dus soms zou het even lekker ontspannend kunnen zijn! ;) We merken dat het gewoon negatieve aandacht was die ze vroeg. Nu denk ik; geen aandacht schenken en ze eet het nu makkelijk op. Ze wilt duidelijk dingen uitlokken (voetje op tafel leggen), maar als we er niets van zeggen, vindt ze het gelijk niet leuk meer. Maar frustrerend is het zeker hé, zo!

7 jaar geleden

Ik heb het inderdaad was naast me neer gelegd. Ik merk dat als ik geen aandacht geef tijdens het eten, ze het uiteindelijk wel gewoon opeet. Ze speelde er altijd mee, en daar maakte we opmerkingen over. Nu we dat de laatste dagen niet doen, eet ze het op. Ik denk dat ze gewoon een negatieve aandacht zocht, en dat op die manier deed. Avondeten is een ander ding, maar zei me vriend vandaag ook; ik denk maar, als je niet eet, prima! Als je honger hebt, zul je uiteindelijk toch eten. Wat kunnen ze ons toch lekker voor de gek houden! ;)