Snap
  • Kind
  • Voeding

Wat de boer niet kent... Dat eet hij ook!

De spannende overstap van melk naar warm eten en een jaar verder.......

De overstap vond ik eigenlijk wel een mijlpaal en grote stap richting het feit dat meneer weer een nieuwe fase inging. Ook mijn moedderrol veranderde van inmiddels doorgewinterde melkopwarmster naar zoutloos kokende tafelgenoot. Wat was ik nieuwsgierig naar zijn smaak en of hij het me nog net zo makkelijk als voorheen zou maken of er ineens een hele andere kant naar boven zou komen. 

Vanaf 4 maanden:
Zijn eerste hapje was een simpel potje van 4+ maanden, je moet het jezelf natuurlijk niet meteen te moeilijk maken, zelf koken kwam later wel! De keuze was gevallen op bruine bonen (geen idee waarom ik dacht dat juist dát de beste keuze zou zijn) en nadat hij voorzichtig voorproefde duurde het niet lang voordat hij het halve potje op had. Dat viel me mee! 
Niet lang daarna kreeg ik van Jay's oma een stoomapparaat en blender in één, degene die dat uitgevonden heeft verdiend een plekje in de hemel wat mij betreft! Aardappeltjes, rijst en groenten erin en met één druk op te knop alles stomen waarna je de blender aanzette. Weinig afwas, weinig moeite en perfect om allerlei combinaties uit te proberen. En meneer leek het allemaal heerlijk te vinden en hij ging van een scharminkeltje naar een lekker mollig kereltje.

Vanaf 8 maanden:
Langzaam maar zeker liet ik hem meeëten met het eten dat ik voor mezelf kookte. Gelukkig gebruik ik sowieso al geen zout en eet ik zoveel mogelijk verse producten (dus geen kant en klare pastasauzen of wereldgerechten voor mij) waardoor hij zo aan kon schuiven. Wel begon ik met zo nu en dan een klein beetje sambal in zijn eten te doen want tja, hij moet uiteindelijk toch eten wat de pot schaft en daar kom nu eenmaal veel sambal bij kijken gezien mijn roots! In plaats van alles in de blender te gooien begon ik alles in steeds minder kleine stukjes te snijden en weigerde hij stronteigenwijs te eten tenzij hij een lepel of vork in zijn handen had (niet dat hij er iets mee kon, maar principekwestie I gues). 

Na 1 jaar:
Mijn god, I created a monster! Niet alleen eet hij alles wat ik eet, maar ook nog eens grotere hoeveelheden! Nu ben ik geen grote eter, maar toch, als ik dan zie hoeveel er in zijn kleine bolle buikje past! Van netjes zijn broodjes met pindakaas tot pannenkoeken en wentelteefjes, er blijft geen kruimel van over. En iedere week halen we lekker een haring om de hoek die hij ook vol genot zo in zijn holle kies duwt. Spaghetti carbonara, aardappelschotels, halve komkommers (in stukjes lust hij dat dan weer niet.. Kinderlogica..) of gezellig meedoen met gourmetten en barbequeen. Ook is hij gek op bananen en melon, dus variatie genoeg! Afentoe heb ik het gevoel dat als ik op zijn voet ga staan, zijn mond spontaan als een prullenbak openvliegt. 
En als ik verhalen van andere moeders afentoe hoor mag ik in mijn handjes knijpen met deze kliko! Gelukkig doe ik dat ook en vind ik het heerlijk om samen met hem lekker te smikkelen!

Dit was zo ongeveer mijn saaiste blog ooit geloof ik haha maar ik heb hem vooral voor mezelf geschreven om te onthouden hoe het allemaal begon met eten!

 

7 jaar geleden

geweldig juist om te lezen! En met zo'n koppie geniet je toch ook van elke hap die in dat heerlijke bekkie verdwijnt?! Super!

7 jaar geleden

Dankjewel! Ik vond het wel leuk om er even bij stil te staan voor ik die dingen allemaal vergeet ook... Nou, dit apparaat (echt geweldig ding! Aanrader!) https://bonabonatoys.com/nl/winkel/baby-kleuter/baby-line-mixer-stomer/?gclid=CjwKEAjw1Iq6BRDY_tK-9OjdmBESJABlzoY7YoBjoN9u5oPxHvWeizKAld1ljGknASrsD0BeIBRwUxoC-4jw_wcB

7 jaar geleden

Ik vind dit totaal niet saai! Ik vind jou blog leerzaam en leuk voor andere mama's! Zo heeft mijn jongste gastkindje ook alles leren eten, helemaal super. Maar nu maak je me erg nieuwsgierig. Welk handy apparaat heb jij gekregen van oma dan ?