Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Was het maar weer lente!

Was het maar weer lente!

Het is nu 5 februari, hoelang duurt het dan nog voor de lente begint? 6 weken en 2 dagen, oftewel 44 dagen, oftewel 1056 uren, oftewel ... nou ja, je begrijpt het wel, veel te lang nog!

Het is een paar dagen heerlijk zonnig hier in Zwolle, toevallig was er vanochtend een regenbuitje, maar verder is het eigenlijk best wel lekker weer. Ik geniet daar enorm van en de kinderen ook. Ze zijn vrolijker, ze hebben wat meer energie en ze spelen een stuk meer buiten.

Afgelopen week ben ik, na schooltijd, al 3 keer met de kinderen op het schoolplein blijven hangen. Het was, vooral vorige week, dan wel koud, maar het zonnetje scheen heerlijk en waarom zouden we ons naar huis haasten, als er thuis toch geen dringende zaken op ons wachten? Heerlijk om weer een beetje buiten te kunnen zijn!

En toch merk ik, met al die zon en al die pollen in de lucht dat ik verlang naar het voorjaar. Gisteren heb ik met de kinderen even de tuin opgeruimd en aangeveegd en toen merkte ik dat ik echt baalde dan het nog maar februari was. Ik wilde met de handen in de aarde, zaadjes planten, mijn moestuin weer op orde maken ...

Maar dat kan niet, want het is pas februari en de kans is nog steeds aanwezig dat het nog gaat vriezen. De kans bestaat dat, als ik nu al met de moestuin begin, mijn plantjes doodvriezen.

En dus wacht ik nog maar een poosje, kijk nog maar eens naar mijn kale tuintje en hoop dat februari (hoe kan het toch dat de kortste maand regelmatig aanvoelt als de langste?) dit jaar snel voorbij is!

10 jaar geleden

Heerlijk he :)

10 jaar geleden

Mijn tuin is ongeveer 6 bij 8 meter, dus ik heb redelijk wat ruimte. Ik zet gewoon hier en daar een grote cementkuip neer (wel gaatjes in de bodem boren) en die kunnen dan aan de kant wanneer de kinderen in de tuin spelen.

10 jaar geleden

ons tuintje heeft net genoeg plek voor wat tomaatjes en ik heb wat bloemetjes staan. Als ik echt zou willen tuinieren zou ik een volkstuin moeten gaan huren. Maar dan moet je er wel echt serieus in staan! En ik vraag me dan ook af of er genoeg te spelen is voor de kinderen....

Herkenbaar!! Ik wil ook lente!! Wat mij betreft heet alles onder de 20 graden winter :p Deze winter is voor mij dan ook fantastisch; de autoruiten krabben is nog op één hand te tellen, geen geglibber etc. Maar kan mij voorstellen dat het voor de kindjes wel jammer is dat er geen sneeuw ligt. Maar kom maar op met die zon!