Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wanneer te beginnen met het potje?

Wat is een geschikte leeftijd voor een wcpotje?

Wat is een goede leeftijd om een potje voor je kindje aan te schaffen? Mijn zoontje van 17 maanden loopt af en toe aan zijn broek te sjorren. ik had ergens gelezen dat dat een 'teken' kon zijn en heb een potje aangeschaft. Nu als ik vraag wat ga jij doen als je moet plassen? Dan loopt hij naar het potje en gaat hij trots zitten. Maar als ik dat doe als hij geen broek of luier aan heeft, wilt hij niet, maar hij speelt er wel mee

10 jaar geleden

Bedankt voor de tip! Groetjes linda

10 jaar geleden

Wat knap van haar! Ik denk niet dat mijn zoontje beseft dat hij aan het plassen is, dus misschien is het toch nog iets te vroeg. Hij is met alles heel erg snel geweest, misschien dat hij dit wat rustiger aandoet ;)

10 jaar geleden

Ik ga even kijken, ben wel heel benieuwd! Bedankt voor de tip :) Groetjes Linda

10 jaar geleden

Mijn dochter is van eind april en het jaar daarna nog voor de grote zomer vakantie ben ik begonnen met haar zindelijkheidstraining. En blijkbaar was zij er klaar voor want op haar 15 maand was ze overdag droog en de nachten volgden niet veel later . Mijn oudste zoon is een ander verhaal dat heeft tot zijn 2.5 jaar geduurd om hem overdag zindelijk te krijgen en 's nachts was nog véél later. Dus zo zie je dat ze allemaal hen eigen tempo hebben. Wat je kan doen is een potje in huis zetten en zijn nieuwsgierigheid ernaar opwekken.Of als hij aanstalte maakt om zijn broek te vullen hem naar zijn potje brengen.Ik liet mijn dochter in haar blote kont lopen en na enkele keren haar al plassend erop te zetten had ze het door. Dat geeft wel wat poetswerk maar bij haar heeft het geholpen.En bij mijn zoon was geduld de oplossing.