Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wanneer krijgen we onze nachtrust terug?

Bijna alle baby's komen 's nachts voor nachtvoedingen, dat weten we eigenlijk allemaal. Sommige slapen binnen no-time door en andere blijven komen. Onze 3e zoon is een 'ik-blijf-voor-eten-komen-Mama' kindje. Dit is niet zo best voor onze nachtrust.

Bijna alle baby's komen 's nachts voor nachtvoedingen, dat weten we eigenlijk allemaal. Sommige slapen binnen no-time door en andere blijven komen. Onze 3e zoon is een 'ik-blijf-voor-eten-komen-Mama' kindje. Dit is niet zo best voor onze nachtrust.

Onze vriend is 10 Januari 1 jaar geworden, het baby zijn is dus voorbij. Helaas blijft hij nog steeds 's nachts komen. We hebben al vooruitgang geboekt, meestal is het nu maar 1x per nacht ipv 2. Maar wat zou het toch fijn zijn als hij gewoon door zou kunnen slapen zeg!

Door ruimtegebrek slaapt hij bij ons op de kamer met als resultaat dat als wij rond 23.00 naar bed gaan, meneer wakker word en dan ook maar meteen eten wil. Als hij zijn zinnen op eten heeft gezet dan is dat ook het enige waarmee je hem stil krijgt. Fiep geven, rond wandelen, liedjes zingen enz werkt dan allemaal niet. In de nacht gaat het eigenlijk hetzelfde, ook dan is hij alleen rustig te krijgen met een fles.

Eerlijk is eerlijk, wij zijn al hartstikke blij als hij per maand 1 a 2 nachten doorslaapt en de rest maar 1x komt. Natuurlijk ga ik met liefde uit mijn bed en maak ik eten voor hem, dat plezier is er namelijk na een jaar wel af. Wat zou het fijn zijn als hij besluit om alle nachten door te gaan slapen zeg, tot nu toe kunnen wij daar nog maar alleen van dromen.......

11 jaar geleden

Onze zoon is in oktober 1 jaar geworden en slaapt ook nog steeds niet door. Hij komt ook nog tot 2 keer 's nachts. Maar ik maak me niet druk. Het is ook het 3de kindje. Zoon nummer 1 (12 jaar) dochter (10 jaar) waren snel bij met door slapen, maar ja ieder kind is anders en het komt de dag of de nacht, waar ook ons derde kindje gewoon 's nachts lekker gaat slapen :)

11 jaar geleden

De eerste minuut is soms jengelen maar over het algemeen is het meteen krijsen. Wij hebben ook geprobeerd om te kijken of hij na een tijdje vanzelf stil werd maar helaas word hij dan helemaal overstuur. Senna kokhalst al vanaf zijn geboorte en een tijd terug werd dat na zijn papfles alleen maar erger. Wel een goed idee om dit opnieuw te gaan proberen! Misschien verdraagt hij het nu wel en krijgen wij weer nachtrust. Het storen hebben wij ook aan gedacht. We hebben toen een tijdje de middelste bij de oudste op de zolder gedaan en Senna op de kamer naast ons. Ook dan word hij rond 23.00 wakker en komt hij nog eigenlijk iedere nacht. Enige verschil is dat wij hem dan later horen en hij al helemaal overstuur is. Bedankt voor alle reacties en suggesties!

11 jaar geleden

Kan het niet te maken hebben met het feit dat jullie hem 'storen' als jullie zelf naar bed gaan? Is het geen optie om hem eens bij een van de andere kindjes te laten slapen? Succes, is erg vermoeiend....

11 jaar geleden

Die jongste van ons gaven we tot zijn 14e maand een flinke fles met pap voordat hij ging slapen. deden we dat niet hadden we ook de hele nacht feest. Pas wel op met zijn tandjes. ik weet nog dat mijn neefje hierdoor al zijn boven tandjes er uit moesten doordat hij snachts de fles kreeg en daarna zijn tanden niet gepoetst werden (wat ik me voor kan stellen midden in de nacht) ik hoop dat er snel een oplossing komt, want dit hou je ook niet eeuwig vol lijkt me erg vermoeidend.