Snap
  • Kind
  • zwemles
  • Buitenbad
  • zwemABC

Wanneer gaat jou kind naar zwemles? En wat vindt jij belangrijk?

Binnen of buiten? 4 jaar 5 jaar of 6 jaar?

Zwemles in Nederland hebben we de kans om kinderen zwemles te laten volgen. Hoe sta jij daar tegenover? Ik vindt het fijn ondanks het nooit de 100% zekerheid geeft krijgen ze in ieder geval een basis. Als je kijkt voor zwemlessen waar moet dit voor jou aan voldoen? 

Als ik naar onze oudste kijk die ging 1 keer per week in een binnen zwembad zwemmen toendertijd had ik een beperkt inkomen en konden we gebruik maken van een regeling van de gemeente waar we erg dankbaar voor waren. Na 1,5 jaar had ze diploma A in the pocket en 6 weken later diploma B.

Onze middelste is in Februari 5 geworden. Vorig jaar hebben we gewacht niet wetende of hij er aan toe zou zijn en toen kwam Corona om de hoek waardoor we het nog een tijdje uitstelden.. of ik.. Maar na zijn 5e verjaardag vond ik het tijd om in actie te komen. Corona heerst natuurlijk nog altijd. Het binnenzwembad voelde voor mij op dit moment niet prettig. In de warme kleedhokjes je kind uitkleden en maken dat je buiten komt en je zoon voor de 1e keer alleen naar binnen. En hoe lief de zwemonderwijzers zijn dit is voor mama ook een heugelijk moment.Ik ben verder gaan zoeken en vond een buitenbad op ongeveer 10 km afstand waar de kinderen 2 keer per week 45 minuten zwemmen. Ik heb doorgepakt en onze zoon opgegeven.

Van buiten zwemmen wordt hij niet minder en bouwt misschien nog wel wat meer weerstand op. In April hadden we een kennismaking. De groepjes worden niet groter dan 8 kinderen (wat ik zelf erg prettig vindt) en i.p.v. 2 keer in de week lessen wordt het nu 4 keer per week een half uur. Vaak verliezen de kinderen het laatste kwartier van de drie kwartier de aandacht. 4 keer klinkt veel en als ouder zijnde ben je er even zoet mee maar wat de zwemonderwijzer ook aangeeft des te vaker ze herhalen des te beter het blijft hangen. Zelf ben ik daar een voorstander van. Afgelopen dinsdag zou de 1e zwemles zijn maar gezien het onstuimige weer (en zelfs huizen waar de daken vanaf waaiden) zal vanavond de 1e zwemles starten. Wat vinden jullie belangrijk om een zwemschool/zwembad te kiezen?

Lieve Kéano zet hem op je kunt het.